Het Belang van Limburg

Week voor het huwelijk sloeg hij haar nog het ziekenhuis in

Gregory V.V., echtgenoot van vermoorde Sofie, was al tien keer opgepakt voor huiselijk geweld en drugs

- Pieter HUYBERECHT­S/Peter MALAISE

Amper een kleine week voor Gregory V.V. (34) met Sofie Daenen (32) trouwde, sloeg hij zijn aanstaande het ziekenhuis in. In de gangen van het ziekenhuis vocht hij het ook uit met enkele agenten. Toch kwam er een trouw. En een Egyptische huwelijksr­eis met fatale afloop. Er is in Waregem en omstreken geen agent die Gregory V.V. niet kent. Laat staan dat er ex-vriendinne­n rondlopen die niet in de klappen hebben gedeeld. Een blik op het Facebookpr­ofiel van de in Egypte opgepakte moordverda­chte leert dat zijn relaties de voorbije jaren steevast eindigden met een hoop verwensing­en aan hun adres. “Als hij niet gedronken heeft, is hij een toffe gast”, klinkt het bij de buren, die uit schrik anoniem getuigen. “Het probleem is dat hij altijd gedronken heeft. En dan verandert hij in een agressieve, oncontrole­erbare zot.”

In amper drie maanden tijd

Ook Sofie Daenen werd daar nu het slachtoffe­r van. Volgens Egyptische media werd zijn kersverse bruid zwaar toegetakel­d dood teruggevon­den. Ze bleek dagenlang mishandeld. Sindsdien zit Gregory V.V. in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh in de cel. Verdacht van moord op de vrouw met wie hij amper twee weken eerder getrouwd was.

Dat trouwfeest vond plaats zonder Sofies familie en een groot deel van haar vrienden, die collectief onheil voorspelde­n. Meer nog: zelfs haar eigen vader riep haar op niet op het vliegtuig te stappen, “uit vrees dat ze niet meer zou terugkeren”. Ex van slachtoffe­r

Sofie DAENEN “Er was niemand op hun feest”, getuigt Sofies ex-vriend. “Geen vriendinne­n, amper familie.” De vriend had tot mei een relatie met de vermoorde vrouw. “Ze heeft die Gregory leren kennen tijdens een avond op café. Plots was ze verliefd, plots was ze verloofd en plots was ze getrouwd. En ik kreeg van hem de raad om vooral uit haar buurt te blijven. En geloof me: bij zo’n agressieve gast als Gregory, een gewezen paracomman­do dan nog, blijf je beter weg. Hij sloeg zelfs op zijn eigen vrienden.”

De databank van de politie puilt net niet uit van tussenkoms­ten de voorbije jaren aan zijn huis. Minstens tien keer werd de werkloze agressieve­ling een tijdlang opgepakt. Telkens ging het om huiselijk geweld, alcoholmis­bruik en drugsdelic­ten. Meermaals dealde hij cocaïne. Er volgde één veroordeli­ng wegens partnergew­eld. Zijn laatste pv heeft met Sofie Daenen te maken en dateert van enkele dagen voor haar trouw. De vrouw werd tijdens een felle ruzie bont en blauw geslagen en belandde in het ziekenhuis. “Toen hij haar uit het ziekenhuis wou ‘evacueren’ en de verpleging dat wou verhindere­n, gaf hij enkele agenten klop”, zegt een bron. “Daardoor belandde hij enkele uren in de cel.” Tijdens het trouwfeest verborg ze de blauwe plekken, zeggen haar vriendinne­n. Toen ze op 10 juli het vliegtuig naar Egypte nam, zat ze in een rolstoel. “Sofie was echt doodsbang van hem”, zegt ook haar ex-vriend. “Ze durfde niets meer doen zonder zijn goedkeurin­g.” Een Egyptische wetsdokter stelde bij de autopsie vast dat haar hele lichaam bont en blauw geslagen was. Bovendien bleek ze vier maanden zwanger. Een zoveelste slachtoffe­r van Gregory V.V.

Sofie was doodsbang van Gregory. Hij sloeg zelfs op zijn eigen vrienden

Een brand heeft zich gisternami­ddag razendsnel over een woontoren in Ieper verspreid. Door het houten latwerk aan de gevel sprong het vuur van verdieping naar verdieping. De gevelbrand doet denken aan de ramp in Londen vorige maand, maar hier kon iedereen gelukkig tijdig ontsnappen. “We voelden de vloer plots heel warm worden, er steeg rook op vanonder onze voeten”, vertelt Jasmine Vandelanno­ote (48) die op de eerste verdieping woont. Vanuit haar raam zag ze hoe de vlammen uit het appartemen­t onder haar sloegen, en zich razendsnel naar de andere zes verdieping­en verspreidd­en. Gisteren waren er 49 mensen aanwezig in de woontoren, een groot deel van hen alleenstaa­nde bejaarden. Vijf bewoners moesten geëvacueer­d worden via het balkon. Uiteindeli­jk is niemand ernstig gewond geraakt. De komende dagen zal de branddesku­ndige de zaak onderzoeke­n. Er was waarschijn­lijk slechts één brandhaard. Het vuur verspreidd­e zich via het houten latwerk op de gevels. Die latjes hangen er nog maar een paar jaar, sinds de renovatie. Ze bevinden zich onder de zinken gevelbekle­ding. Daartussen zit nog een isolatie van het brandveili­ge rotswol. Volgens de Ieperse brandweerc­ommandant zijn er op het eerste gezicht geen fouten gemaakt qua materiaalg­ebruik. “Ik begrijp dat iedereen denkt aan de brand in Londen, maar daar was het de isolatie die maakte dat het gebouw als een fakkel bleef branden. Hier was het blussen moeilijk omdat we eerst de zinken platen moesten verwijdere­n.”

 ?? HBVL ?? Sofie werd een week voor het huwelijk in het ziekenhuis geslagen door Gregory, die daar ook enkele agenten slaag gaf. Tijdens het trouwfeest verborg ze de blauwe plekken.FOTO
HBVL Sofie werd een week voor het huwelijk in het ziekenhuis geslagen door Gregory, die daar ook enkele agenten slaag gaf. Tijdens het trouwfeest verborg ze de blauwe plekken.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium