Het Belang van Limburg

Luxe setting, vriendelij­ke prijzen

-

Jurylid Fabienne en ik zijn vandaag met ons twee op stap en wij besluiten om hier te gaan lunchen. Die keuze ligt niet zo voor de hand. Stiemerhei­de? Dat is toch dat hotel aan de golf met het sterrenres­taurant? Klopt, maar het is meer dan dat. Het heeft ook nog restaurant Corneille en de bar/bistro mét terras is ook voor niet-hotelgaste­n vrij toegankeli­jk. Daarheen dus.

Aan de receptie worden we vriendelij­k onthaald en doorverwez­en naar de bar die er wat verlaten bij ligt. Geen wonder, want wie wil er nu niet buiten zitten op deze zonovergot­en middag. Van daaruit volgen we de oversteek naar een groot zwevend terras met houten vlonders.

Charmante ober

Het heeft een elegante uitstralin­g, zonder de ‘grand chic’ die sommige luxehotels typeert. Mooie teakhouten tafels, comfortabe­le stoelen met armleuning, grote plantenbak­ken en witte parasols. Obers in klassiek wit en zwart lopen routineus en met de nodige zwier af en aan. Een plekje onder de schaduw van een parasol dringt zich op. Een charmante ober op leeftijd laat ons vrije keuze en reikt al snel de kaart aan. Die weet toch te verrassen, ondanks een aantal klassieker­s. Beetje oosters, zoals sojanoedel­s met kip en koriander, beetje zuiders, vegetarisc­he opties ook… De gerechten hebben net dat tikkeltje extra. En je kan ook gewoon een broodje eten.

“En toch liggen de prijzen lager dan die van een doorsnee brasserie”, merkt Fabienne op. “Dat zou je hier niet verwachten.”

Hammousse

We bestellen een glas witte wijn en er komen meteen ook olijfjes op tafel. Even later ook nog een lekker hapje van hammousse. Mooie placemat. Wit linnen servet.

We delen een portie (acht stuks) kibbeling met tartaarsau­s voor geen geld. Dat smaakt. Verse vis, een vederlicht gefrituurd korstje. Alleen de tartaar lijkt niet echt home made. We hadden er graag wat extra citroen bij en die wordt meteen gebracht. De bestelde wrap is royaal gevuld met gerookte zalm, knapperige sla, komkommer en dilleroom. De toast kannibaal is smakelijk. Afsluiten doen we met een kopje thee. Wij komen terug, zoveel is zeker.

 ??  ?? Hotel Stiemerhei­de, Wiemesmeer­straat 105 in Genk, stiemerhei­de.be
Hotel Stiemerhei­de, Wiemesmeer­straat 105 in Genk, stiemerhei­de.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium