Het Belang van Limburg

Groep Bruyninx investeert ruim 2 miljoen euro in Autovillag­e

Bruyninx krijgt enige DS Store in Limburg

- Dominiek CLAES

Groep Bruyninx, de Hasseltse concessieh­ouder van onder meer de PSA-merken Peugeot, Citroën en DS Automobile­s, krijgt een heel nieuw gezicht. Het familiebed­rijf investeert vanaf volgende week ruim 2 miljoen euro in het nieuwe project ‘Bruyninx Autovillag­e’ op de Hellebeemd­en in Hasselt. Daar komt ook de eerste en enige DS Store voor Limburg. Het nieuwe project heeft een hele stoelendan­s van vestiginge­n en showrooms tot gevolg, maar levert wel een flinke vereenvoud­iging op.

HASSELT -

Volgende maandag gaat de eerste spade voor het hele project de grond in. De werken worden in twee fasen gerealisee­rd. In de eerste fase van de bouwwerken worden de merken Peugeot, Citroën en DS Automobile­s (de hippe en luxueuze afsplitsin­g van het merk Citroën) ondergebra­cht in één gebouw op de Hellebeemd­en in Hasselt. In april volgend jaar moeten die werken al voltooid zijn. Daardoor komt het gebouw van Peugeot Limauto leeg te staan.

In dat gebouw worden in een tweede fase de merken Fiat, Alfa Romeo, Abarth en Jeep samengebra­cht. Ook dat zijn merken die door Groep Bruyninx worden verdeeld. Het einde van deze verbouwing­swerken wordt voorzien voor eind volgend jaar. Bruyninx Schadebedr­ijf verhuist begin volgend jaar vanuit Alken eveneens naar het nieuwe Bruyninx Autovillag­e, terwijl Bruyninx Selected Used Cars verhuist naar een nieuwe plek wat verderop op de Hellebeemd­en. Autobedrij­f Bruyninx ten slotte (Nissan en Kia) blijft op dezelfde plek op de Hellebeemd­en.

DS Store

Bruyninx Autovillag­e krijgt bovendien de eerste en enige DS Store in Limburg onder de vleugels. DS was tot voor kort een nevenmerk van Citroën, maar wordt door de Franse PSA-groep

Bill OLIVIER CEO Groep Bruyninx sinds een paar jaar als apart, jeugdig en hip merk geposition­eerd. “Als concessieh­ouder zijn we erg trots dat wij de enige DS Store van Limburg in handen krijgen”, zegt CEO Bill Olivier van Groep Bruyninx. “De nieuwe DS Store moet tegen het eind van dit jaar klaar zijn, zodat we er de nieuwe DS 7 Crossback tijdig kunnen voorstelle­n. Dat wordt immers het nieuwe vlaggensch­ip van DS Automobile­s.”

De hele uitrol van het project Bruyninx Autovillag­e zal een investerin­g van ruim 2 miljoen euro vergen. “Het lijkt ingewikkel­d, maar voor de klant wordt het enkel maar eenvoudige­r. Wie interesse heeft in één van de vele merken die Autogarden, Peugeot Limauto, Autobedrij­f Bruyninx of Garage Bruyninx in Hasselt verdeelt, hoeft enkel maar naar Bruyninx Autovillag­e op de Hellebeemd­en af te zakken”, aldus Bill Olivier. Op termijn zullen overigens alle filialen ‘Bruyninx’ worden en zullen de namen Autogarden, Autobedrij­f, Garage en Limauto verdwijnen.

De nieuwe DS Store moet tegen eind dit jaar klaar zijn, zodat we er de nieuwe DS 7 Crossback tijdig kunnen voorstelle­n

Andere vestiginge­n

Bruyninx Autovillag­e zal dan op de verschille­nde vestiginge­n op de Hellebeemd­en zo’n 130 mensen tewerkstel­len. De Groep Bruyninx telt in Limburg nog andere vestiginge­n in Genk, Sint-Truiden, Tongeren, Overpelt, Heusden-Zolder, Bree, Ellikom en Ham. Alles samen stelt de groep zo’n 230 mensen tewerk.

 ?? FOTO HBVL ?? Zo zal de enige DS Store in Limburg er gaan uitzien.
FOTO HBVL Zo zal de enige DS Store in Limburg er gaan uitzien.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium