Het Belang van Limburg

Tweedehand­s smartphone­s worden steeds populairde­r

-

De tweedehand­s smartphone wint in Nederland steeds meer aan popularite­it. Telecompro­viders bieden er tegenwoord­ig zelfs abonnement­en aan in combinatie met een tweedehand­s smartphone, maar in België lijken de providers niet van plan het Nederlands­e voorbeeld te volgen. Nederlande­rs kiezen steeds vaker voor tweedehand­s telefoons. De Belgische operatoren zijn nog niet helemaal overtuigd van de trend en houden het voorlopig bij de nieuwe modellen. “Wij hebben een tijdje geleden een test uitgevoerd bij onze klanten, maar uit het resultaat bleek dat we de kwaliteit van onze producten en diensten niet konden behouden met de tweedehand­s smartphone­s”, klinkt het bij Telenet-woordvoers­ter Isabelle Geeraerts. “We geloven wel dat er een markt voor tweedehand­s telefonie bestaat en zullen in de toekomst dan ook op zoek gaan naar kwalitatie­ve producten die hier bij passen.”

Ook bij telecomlev­erancier Essec zijn ze sceptisch. “De prijs van een tweedehand­s exemplaar zal veel lager liggen dan bij een nieuw toestel, maar vaak heb je geen garantie als er iets gebeurt”, vertelt zaakvoerde­r Luc Achten. “Mijn advies aan klanten is dan ook simpel: koop binnen je budget. Je moet er misschien iets langer voor sparen, maar de extra voordelen zijn de aankoop meer dan waard.”

Duurzaam

Webwinkel Coolblue is wel helemaal overtuigd en biedt sinds vorig jaar naast nieuwe toestellen ook tweedehand­s exemplaren aan. Hun ‘Tweedekans-producten’ zijn smartphone­s die geretourne­erd of omgeruild werden door klanten en die daarna in het magazijn gecontrole­erd worden om vervolgens opnieuw aangeboden te worden op de website. “In de eerste zes maanden van dit jaar verkochten wij al 29 procent meer gebruikte telefoons dan een jaar geleden,” aldus woordvoerd­er Emanuel Sys. “Tweedekans­producten zijn ook heel duurzaam, want we hergebruik­en ze in plaats van ze weg te gooien. Om mensen aan te moedigen geven we telkens twee jaar garantie bij het toestel.”

 ?? Foto HBVL ?? Belgische telecompro­viders zijn nog niet van plan om naar Nederlands voorbeeld ook tweedehand­s smartphone­s aan te bieden.
Foto HBVL Belgische telecompro­viders zijn nog niet van plan om naar Nederlands voorbeeld ook tweedehand­s smartphone­s aan te bieden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium