Het Belang van Limburg

“KUMS is belangrijk­e troef”

Hopen op aantrekkel­ijker veldspel

- Bob FAESEN

“Vorig jaar kende Anderlecht een woelige voorbereid­ing met ontzettend veel mutaties, een groot contrast met dit seizoen. Van de sterkhoude­rs vertrok alleen Tielemans. Kums kwam in de plaats en Teodorczyk en Dendoncker zitten er nog. De selectie is dus voorlopig intact gebleven. Al weet je nooit wat er nog staat te gebeuren.”

Waar zijn de toptalente­n?

“Je ziet dat de spelers die altijd aanzien werden als toptalente­n niet doorbreken en al dan niet tijdelijk moeten vertrekken. Je moet je afvragen waarom zulke gasten niet de volgende stap zetten. Ik zag Wout Faes vorig jaar aan het werk bij Heerenveen en dat was allemaal niet zo sterk. Terwijl dat toch echt een goeie was. Lukebakio kwam ook maar weinig aan de bak bij Toulouse. Je kan dan wel zeggen dat je die jongens kan verhuren en ze sterker terugkeren, maar je leidt ze op om klaar te zijn voor je eerste ploeg.” “Dendoncker en Tielemans is het wel gelukt, maar voor de rest is er niemand meer. Ook Heylen, die altijd jeugdinter­national is geweest, is nu definitief vertrokken (naar Zulte, nvdr.). Geen geweldenaa­r, maar zijn al die buitenland­ers dat dan wel?”

PLUSPUNTEN

Dendoncker en Teo bleven

“Je weet dat Dendoncker gevolgd wordt door de Europese top. Voorlopig houden ze zich nog koest, maar clubs als Chelsea en Manchester United draaien hun hand niet om voor een megabod. Ook bij Teo weet je dat hij elk moment alsnog kan vertrekken. Daarom is het voor onze clubs zo waardeloos dat die transferma­rkt nog ruim een maand open is.”

Sterk ingekocht

“Je hoopt dat je dit seizoen voetbal te zien krijgt dat bij Anderlecht past. Kums is dat wat dat betreft al een belangrijk­e troef. Met Onyekuru heeft Anderlecht dé verassing van vorig jaar binnengeha­ald. Hij heeft al iets neergezet en het wordt interessan­t om te zien of hij zich kan doorontwik­kelen.”

“Gerkens heeft mij vorig jaar enorm verbaasd. Je moet niet vergeten dat hij de eerste twee-drie maanden onder Leko niet in de plannen voorkwam. Door zijn enorm goeie playoff 2 waarin hij veel scoorde, maakte hij deze transfer. Het zal ook wel hebben meegespeel­d dat hij Belg is, maar mooi voor die jongen.”

“Dan is er nog Sels. Dat kan twee kanten op. Boekx deed het vorig jaar verrassend goed en verder blokkeer je nog Roef en met name Svilar. Hoe reageren die gasten?”

ANDERLECHT

Vorig seizoen Trainer TRANSFERS

Kampioen

René Weiler, 2de seizoen Inkomend: Ganvoula (Westerlo), Roef (Deportivo La Coruna, einde huur), Kums (Watford), Gerkens (STVV), Sels (Newcastle, gehuurd), Onyekuru (Everton, gehuurd)

Uitgaand: Martinez (La Coruna, einde huur), Tielemans (Monaco), Badji (Kayserispo­r, verhuurd), De Maio (Bologna), Heylen (Zulte Waregem), Leya Iseka (Zulte Waregem, verhuurd), Matthys (FC Eindhoven), Kawaya (KV Mechelen), Trezeguet (Kasimpasa, verhuurd), Lukebakio (Charleroi, verhuurd), Galhardo (Cruzeiro), Faes (Excelsior, verhuurd), Acheampong (Tianjin Teda, verhuurd), Doumbia (Zulte Waregem, verhuurd), Vancamp (Roda, verhuurd)

COMPETITIE­START Antwerp - Anderlecht Anderlecht - Oostende Charleroi - Anderlecht Anderlecht - STVV AA Gent - Anderlecht KV KORTRIJK Vorig seizoen 10de

Trainer

TRANSFERS Yannis Anastasiou, 1ste seizoen Inkomend: Kumordzi (Genk), Verboom (Zulte, gehuurd), Lepoint (Zulte), Bruzzese (Club Brugge), Ajagun (Panathinai­kos), Budkivsky (Shakhtar)

Uitgaand: Joaozinho (Tondela), Totovytsky (Shakhtar, einde huur), Saadi (Cardiff, einde huur), Goutas (Olympiakos, einde huur), Pavlovic (gestopt), De Mets (Zulte), Sarr (Châteaurou­x, verhuurd), Mercier (Cercle) COMPETITIE­START

Charleroi - Kortrijk Kortrijk - Lokeren Eupen - Kortrijk Kortrijk - Club Brugge Kortrijk - Moeskroen

PROGNOSE

Middenmoot

 ?? BELGA
FOTO ?? Sven Kums.
BELGA FOTO Sven Kums.
 ?? FOTO'S PHN ?? Bennard Kumordzi.
FOTO'S PHN Bennard Kumordzi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium