Het Belang van Limburg

“Twijfels over aanwinsten”

Mpoku en co nog niet genoeg om Standard weer naar top te brengen

- Bob FAESEN

“Standard haalde ervaring binnen, maar ik heb zo mijn bedenkinge­n bij die aankopen. Wat heeft een Mpoku nu de voorbije twee seizoenen gepresteer­d? De twijfels die er over hem waren, zijn niet verdwenen. Hoe dan ook, Standard moet dit seizoen iets rechtzette­n. Zeker voor hun hondstrouw­e aanhang.”

MINPUNTEN

Matige aankopen

“Pocognoli en Mpoku waren de eerste twee inkomende transfers bij Standard. Twee jongens met ervaring, hoor ik dan. Maar je moet ook kijken naar wat ze bijbrengen. Zo’n Mpoku is niet geslaagd in het buitenland en zijn vertrek twee jaar geleden bracht heel wat gezeik met zich mee. Nu moet hij opeens de pannen van het dak voor je gaan spelen? Ook over Ochoa heb ik mijn twijfels. Ik heb hem vorig jaar bij Granada vaak in de fout zien gaan.”

Warrig beleid

“Als er een club in België is die Anderlecht qua status de baas kan, is dat wel Standard. Die club heeft zoveel potentieel. De supporters zijn geweldig en de infrastruc­tuur is aanwezig. Toch slagen ze er maar niet in om structuree­l mee te doen. Dat heeft allemaal te maken met beleid. Een eigen jongen als Hubert laat je naar Brugge gaan voor Ochoa. Benito Raman mag alweer beschikken, maar een jongen als Goreux - die zeker geen meerwaarde is - blijft gewoon staan. Dat kan niet.”

PLUSPUNTEN

Dossevi op weg terug

“Vorig jaar had Mathieu Dossevi een minder seizoen, nu toont hij in de voorbereid­ing opnieuw zijn oude vorm. Hij is een topspeler en ook een persoonlij­kheid. In de chaos rond het ontslag van Yannick Ferrera durfde hij zich als een van de weinigen uitspreken. Dan heb je ballen.”

Vurige fans

“Je kunt er niet omheen: Standard heeft een fantastisc­he aanhang. Ik vergelijk het altijd met Feyenoord in Nederland. Volksclubs lokken ongeacht de resultaten altijd veel toeschouwe­rs.”

CONCLUSIE

“De top zes halen wordt een hele klus voor Ricardo Sa Pinto, een trainer waarin ik wel vertrouwen heb. Hij is een sterk karakter en zal zijn eigen weg gaan.”

STANDARD

Vorig seizoen 9de

Trainer

TRANSFERS Ricardo Sa Pinto, 1ste seizoen Inkomend: Pocognoli (West Brom), Mpoku (Chievo), Ochoa (Malaga), Agbo (Watford) Uitgaand: Enoh (vrij), Danilo (Braga, einde huur), Dompé (Amiens, verhuurd), Hubert (Club Brugge), S. Mmaee (MVV, verhuurd), Bolingi (Moeskroen, verhuurd), Andrade (Cali), Cissé (Fulham), Yattara (Auxerre), Touré (Auxerre), Tetteh (Bohemians)

COMPETITIE­START

PROGNOSE KV Mechelen - Standard Standard - Genk STVV - Standard Standard - Zulte Waregem Club Brugge - Standard

WAASLAND-BEVEREN

Vorig seizoen

Trainer

TRANSFERS

14de Philippe Clement, 1ste seizoen Inkomend: Vandamme (vrij), Morioka (Slask Wroclaw), Schryvers (Club Brugge)

Uitgaand: Langil (Legia Warschau, einde huur), Conté (Oostende, einde huur), Rodriguez (Everton, einde huur), Köteles (KRC Genk, einde huur), Borry (Roeselare)

COMPETITIE­START

PROGNOSE Genk - Waasland-Beveren Waasland-Beveren - KV Mechelen

Oostende - Waasland-Beveren Waasland-Beveren - Lokeren STVV - Waasland-Beveren

Degradatie­kandidaat

 ?? PHOTO NEWS
FOTO ?? “Ik heb Ochoa vorig jaar vaak in de fout zien gaan”, aldus Boskamp.
PHOTO NEWS FOTO “Ik heb Ochoa vorig jaar vaak in de fout zien gaan”, aldus Boskamp.
 ?? FOTO'S NBEN ?? Ryota Morioka.
FOTO'S NBEN Ryota Morioka.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium