Het Belang van Limburg

Keukeleire verkast naar Lotto Soudal

-

Jens Keukeleire rijdt de volgende twee jaar voor het Belgische Lotto Soudal. De Bruggeling bereikte een akkoord met Marc Sergeant dat begin augustus - als de officiële transferpe­riode aanbreekt - op papier wordt gezet. Voor de 28-jarige West-Vlaming wordt Lotto Soudal de eerste Belgische werkgever bij de profs. De afgelopen zeven jaar reed hij voor de Australisc­he WorldTourp­loeg van Orica, nadat hij debuteerde bij het NoordFrans­e Cofidis. Keukeleire had het als enige landgenoot bij de Australiër­s altijd naar zijn zin, maar vooral bij selecties van het EK en het WK of gelegenhei­dswedstrij­den met de nationale ploeg ontdekte hij hoe leuk het is met Belgen te koersen en te leven. Bij Lotto Soudal wordt de snelle man in principe de vervanger van Jürgen Roelandts, het meubelstuk dat voor volgend jaar bij BMC wordt gesignalee­rd. Keukeleire hoopt in de Vlaamse voorjaarsk­lassiekers zijn rol te spelen - dit jaar was hij tweede in Gent-Wevelgem, maar werd dan ziek - en is in die zin ook een leuke versterkin­g voor Tiesj Benoot.

De altijd opgewekte Keukeleire denkt bij Lotto meer kansen te krijgen dan bij Orica-Scott, waar hij voor Simon Gerrans, Michael Albasini, Esteban Chaves of vroeger voor Michael Matthews moest werken.

Sprinttrei­n

Keukeleire kan ook zijn rol spelen in de sprinttrei­n van André Greipel die volgend jaar met Marcel Sieberg en Lars Bak nog overeind blijft. Andere blijvers zijn alvast Tiesj Benoot, Jens Debusscher­e, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Moreno Hofland, Nikolas Maes, Maxime Monfort, Remy Mertz, James Shaw, Tosh Van der Sande, Jelle Wallays, Tim Wellens en Enzo Wouters. Keukeleire is na tijdrijder Victor Campenaert­s de tweede inkomende transfer bij Lotto Soudal. Vanaf juli komen daar de talentrijk­e beloften Bjorg Lambrecht en Harm Vanhoucke bij. Roelandts (BMC), Louis Vervaeke (Team Sunweb) en Tony Gallopin (AG2R-La Mondiale) maken na 1 augustus officieel bekend dat ze de ploeg verlaten. Met Sander Armée, Kris Boeckmans, Sean De Bie, Bart De Clercq, Adam Hansen, Frederik Frison, Tomasz Marczynski, Rafael Valls en Jelle Vanendert zijn er nog een negental renners einde contract bij het Belgische WorldTourt­eam, dat nog tot einde 2020 bedrijfsze­kerheid heeft.(hc)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium