Het Belang van Limburg

WIELRENNEN

-

Drucker doet BMC weer juichen - Voor de tweede opeenvolge­nde dag was BMC aan het feest in de Ronde van Wallonië. Na de troonsbest­ijging van Dylan Teuns sprintte Jempi Drucker gisteren in Profondevi­lle naar de zege in een massaspurt. “Het is hier gewoon leuk koersen. We hebben in de ploeg een mix van talentvoll­e jongeren en ervaren profs. Dat werkt perfect”, zei de Luxemburge­r na zijn derde zege van het seizoen. “Nu moeten we er met z’n allen alles aan doen om op de slotdag de eindzege van Dylan veilig te stellen.”

Teuns begint vandaag als leider aan de slotrit tussen Chièvres en Thuin over 182 kilometer waarbij in de slotfase driemaal de Muur van Thuin wacht, een klim van vierhonder­d meter aan 6,8 procent. (gsg)

Froome wint in Roeselare - Chris Froome, die zopas zijn vierde eindzege in de Tour pakte zonder één enkele ritwinst, bewees gisteren in Roeselare dat hij wel degelijk kan... winnen. Vandaag in Sint-Niklaas en morgen in Herentals toppen Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en Thomas De Gendt de affiche. (tvm/bow)

EK in Denemarken - De wielerbond maakte de selecties voor het EK op de weg (2 tot 6 augustus) in het Deense Herning bekend. In het beloftente­am zijn vier van de zes geselectee­rden Limburgers: Robbe Ghys, Milan Menten, Jasper Philipsen en Gerben Thijssen. De twee overigen zijn Stan De Wulf en Senne Leysen. Maarten Wynants maakt deel uit van de profselect­ie. Zijn ploegmaats in Denemarken zijn Jens Debusscher­e, Jsper De Buytst, Iljo Keisse, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Edward Theuns, Bert Van Lerberghe en Jelle Wallays. (fv)

TENNIS

Mertens neemt eerste horde - Elise Mertens (WTA 55) staat in de tweede ronde van het WTA-tornooi in het Zweedse Bastad. Ze zette dinsdag de Roemeense qualifier Irina Bara (WTA 199) opzij in drie sets: 6-2, 4-6, 6-2. (b)

EYOF SPELEN Eerste medaille -Judoka Jente Verstraete­n heeft België een eerste gouden medaille bezorgd. Verstraete­n won de finale bij de meisjes tot 40kg van de Azerbeidja­anse Karimova. (gesi)

Gilisen/Martens dubbelen voort - In het tennis heeft het duo Alexander Gilisen/Noah Martens de tweede ronde in het dubbelspel bereikt door in twee sets (6/2, 6/2) het Wit-Russisch duo Kniazeu/Malakhovic­h te verslaan. In het enkelspel zijn de jongens uitgeschak­eld. Gilisen verloor in de tweede ronde van de Portugees Torres met 6/3 en 7/5 en Martens moest in de eerste nipt het hoofd buigen voor de Rus Agafonov in drie sets (6/1, 0/6 en 6/4). (gesi) Verduyckt uitgeschak­eld - Kajakker Tom Verduyckt heeft de kwartfinal­es van zowel de K1 500m als de K2 500m met Jules Vangeel niet overleefd. (gesi)

Fretin en Scavone in middenmoot - In het wielrennen in de individuel­e tijdrit eindigde Milan Fretin bij de jongens op de 29ste plaats. Dina Scavone zette bij de meisjes de 37ste plaats neer. (gesi) Tweede volleyverl­ies - In het volleybal heeft het Belgische team ook haar tweede poulewedst­rijd verloren. Frankrijk was met 3-1 te sterk. (gesi)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium