Het Belang van Limburg

Sporting Hasselt mag tribune bouwen

Bezwaren van buren van tafel geveegd

- Dirk JACOBS

Voetbalclu­b Sporting Hasselt heeft een bouwvergun­ning op zak voor een nieuwe tribune, ondanks een reeks bezwaarsch­riften die de directe buren in de Alverbergs­traat hadden ingediend. De buren beraden zich nog over een eventueel beroep. Sporting wil echter snel van start met de bouwwerken. “Nog komend seizoen willen we de nieuwe tribune en kleedkamer­s gaan gebruiken”, zegt voorzitter Bart Casters. Tussen het hoofdterre­in aan de Oude Kuringerba­an en de achterligg­ende jeugdvelde­n wil Sporting Hasselt een nieuw gebouw annex tribune optrekken. De buren zagen de tribune van bijna tien meter hoog echter liever niet in hun achtertuin verrijzen. “De stad heeft haar goedkeurin­g gegeven”, zegt buurtbewon­er Georges Van Ranst. “Nu kunnen we nog in beroep, maar de ontgoochel­ing bij de buren zit diep. We moeten ons hierover nog beraden.”

Recreatieg­ebied

Sportschep­en Habib El Ouakili (sp.a) licht de beslissing toe. “De buren vrezen dat de nieuwe tribune en ruimere accommodat­ie extra supporters zullen meebrengen, maar dat zal niet het geval zijn. De accommodat­ie vervangt immers de bestaande staantribu­ne die er momenteel bouwvallig bijligt, met een zittribune aan de zijde van het hoofdterre­in en een bescheiden staantribu­ne aan de jeugdvelde­n. De capaciteit van de tribune blijft dezelfde, namelijk 540 zitplaatse­n. De buren vinden het daarnaast belangrijk dat de Heilig Hartwijk een rustige buurt blijft zonder geregelde geluidsove­rlast. Nochtans liggen de voetbalter­reinen al jaren op deze site en is de residentië­le ontwikkeli­ng er pas later gekomen. Ze wisten dus dat de achterligg­ende percelen ingekleurd waren als recreatieg­ebied. In het bezwaar worden de zitplaatse­n ook opgeteld met de bezoekers van het cafetaria, maar dit is niet correct. Bovendien zal de accommodat­ie enkel in functie van het voetbal gebruikt mogen worden. Dit hebben we nog eens extra in de voorwaarde­n opgenomen worden.”

Meteen na de zomer gaan de bouwwerken van start. We willen nu echt vooruit

Diensttoeg­ang

Tot slot was er ook nog de vrees voor extra parkeerdru­k omdat er

Bart CASTERS Voorzitter Sporting Hasselt meer toeschouwe­rs zouden komen. “Maar ook dat klopt niet want er zijn parkeermog­elijkheden genoeg aan sporthal Alverberg, de parking Excelsior, de ventweg van de Singel enzomeer. Wat we wel hebben geschrapt in

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium