Het Belang van Limburg

Man rukt handtas uit handen van tachtiger aan station

- Jozef CROUGHS

De 80-jarige Victorien Champagne uit Waasmont is maandag om 15.15 uur brutaal beroofd van haar handtas aan het station van Sint-Truiden. Een twintiger van Afrikaanse origine sprak de vrouw aan terwijl ze op de bus stond te wachten en rukte haar handtas uit haar handen. Volgens de dochter van Victorien, Isabelle Vanlaer, had hij een euro in zijn hand en vroeg ‘more money’ aan de oudere dame. “Mama verstond hem niet, waarop hij agressief werd en plots haar handtas uit haar handen trok en wegliep. Mama is zo hard geschrokke­n en in shock dat ze zich bijna niks meer kan herinneren. In paniek is ze het station binnengest­apt, maar daar was niemand aanwezig. Ze kon ook niet bellen want al haar geld zat in haar handtas. Gelukkig had ze haar busticket in haar jas gestopt en kon ze zo toch meerijden naar Landen. Daar heeft ze haar probleem aan de stationsch­ef kunnen uitleggen, waarop hij mijn oom heeft gebeld, die haar is gaan oppikken.”

Sloten

Isabelle belde nadien naar het politiekan­toor van Sint-Truiden, maar werd daar doorverwez­en naar de politie van Landen. “Uiteindeli­jk hebben wij in Linter op het politiebur­eau aangifte van de feiten gedaan. Omdat haar huissleute­ls in de handtas zaten samen met haar portefeuil­le, kregen wij de raad om de sloten van mama’s woning diezelfde avond nog te vervangen. Dat is ook gebeurd. Woensdagmo­rgen hebben wij dan haar identiteit­skaart en haar bankzaken kunnen regelen”, besluit Isabelle.

Zij betreurt dat er in het station van Sint-Truiden niemand aanwezig was om haar moeder op te vangen.

Afgelopen week werd nog een dame van haar handtas beroofd door een voorbijrij­dende fietser toen ze met haar aankopen uit de supermarkt via de Kennedylaa­n naar huis ging. De dame kwam daarbij ten val en verwondde zich aan beide knieën.

In het station was er niemand om haar te helpen. Ze kon ook niet bellen want al haar geld zat in haar handtas

Isabelle VANLAER Dochter van slachtoffe­r

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium