Het Belang van Limburg

“Caféklante­n maken altijd ruzie in holst van de nacht” Café Posthof op slot na aanhoudend­e overlast

- Chris NELIS

Café Posthof in de Keinkesstr­aat in Kolderbos blijft nog zeker tot 20 september gesloten. Dat heeft het schepencol­lege van Genk beslist. De maatregel komt er na een reeks klachten over geluidshin­der en nachtlawaa­i. Na die periode moet de zaak zich nog eens zes maanden lang houden aan een sluitingsu­ur. De buurtbewon­ers hadden genoeg van de overlast van klanten van de zaak en gingen meermaals aankloppen bij de politie van de zone Carma om het probleem te melden. “We horen bijna altijd ruzie tussen stamgasten op straat”, zegt één van de buurtbewon­ers. “Meestal in het holst van de nacht. Je kan echt niet met die mensen gaan praten. En zeker niet als ze dronken zijn. Het is trouwens niet alleen het lawaai dat ons stoort. In de omgeving worden we geregeld geconfront­eerd met klein maar ergerlijk vandalisme. Vuilniszak­ken die de weg op worden geschopt en urineren waar het hen uitkomt. Dat kan eens een keer gebeuren, maar aanhoudend is echt niet fijn.” Om die en andere redenen hield de politie van de zone Carma de zaak al een tijdje in de gaten. “Meerdere interventi­es en enkele pogingen tot bemiddelin­g hebben niets opgeleverd”, zegt burgemeest­er Wim Dries (CD&V).

Gesprek

“De uitbater is zich bewust van de problemen”, gaat Dries verder. “Er werden eerder al twee GAS-pv’s voor overlast opgesteld. We hebben de uitbater ook uitgenodig­d voor een gesprek,

Wim DRIES Burgemeest­er zoals we dat altijd doen in dergelijke gevallen. Maar daar is de man niet op ingegaan. Het gaf hem nochtans een laatste kans om zijn standpunt toe te lichten alvorens we de beslissing namen om de zaak te sluiten.”

De stad heeft een sluiting van twee maanden opgelegd. Concreet betekent dit dat de zaak de deuren niet meer mag openen tot 20 september van dit jaar. Maar ook daarna krijgt het café een strikter regime opgelegd dan andere cafés in Genk. Gedurende zes maanden moet de uitbater zich houden aan een sluitingsu­ur. Dat betekent dat het Posthof in het weekend gesloten moet zijn tussen 1 en 5 uur ’s ochtends en door de week tussen middernach­t en 5 uur ’s ochtends. De uitbater was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Meerdere interventi­es en enkele pogingen tot bemiddelin­g hebben niets opgeleverd

 ?? Foto CHRIS NELIS ?? Na de opgelegde sluiting van twee maanden moet café Posthof nog zes maanden lang ’s nachts de deuren sluiten.
Foto CHRIS NELIS Na de opgelegde sluiting van twee maanden moet café Posthof nog zes maanden lang ’s nachts de deuren sluiten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium