Het Belang van Limburg

Topterrass­en in Limburg

-

Wij begeven ons deze keer naar de zuidelijks­te grens van beide Limburgen. En zien in de verte de brug waar we al zo vaak overheen gereden zijn. Zonder te beseffen dat er onder de brug zelf veel te beleven valt. Dat ontdekken we nu, in ‘Onder de Brug’. Er is een amfitheate­r met een groot grasveld, een museum dat boeiende verhalen samenbreng­t over de Tweede Wereldoorl­og en over de binnenvaar­t. En als kers op de taart een brasserie met een schitteren­d terras.

Ons drietal loopt de trappen af en de zware deuren zwaaien open naar een uitnodigen­de inkomhal met directe toegang tot het museum en de brasserie. Die heeft een open keuken en ziet er hip en trendy uit. Maar wij willen naar buiten.

“Knap”, roept Karolien uit. Het L-vormige terras is aangekleed met witte design kuipstoelt­jes met paarse kussens, mooie tafels en parasols. In de hoek een royale loungeset. We gaan zo dicht mogelijk bij de windscherm­en zitten waarvan het glas net laag genoeg is om perfect te kunnen uitkijken op het Albertkana­al in de diepte.

Vrachtboot

Didier wordt er een beetje stil van. “In deze omgeving heb ik als kind vele uren doorgebrac­ht,” vertelt hij. “Wij woonden hier in de buurt en dit was ons speelterre­in.”

Er vallen hier ongetwijfe­ld nog meer verhalen te rapen want alles bij elkaar is het een plek met een geschieden­is. Er vaart een vrachtboot voorbij. Kinderen komen aangelopen en drukken hun neus tegen de wand om vooral niets te missen.

Wat zullen we drinken? Keuze genoeg. Er is een beknopte maar heldere wijnkaart met duidelijke omschrijvi­ng van druif en terroir. Een bierliefhe­bber als Hilaire zou ongetwijfe­ld het streekbier­tje Oud-Stijder besteld hebben, want ook daar zit een heel verhaal aan vast. Wie gaat voor koffie en Limburgse vlaai? De lunchkaart is gevarieerd met onder meer salades, club sandwiches en een twaalfuurt­je met soep en belegde boterhamme­n. Ook wat streekgere­chten zoals bereidinge­n met grotchampi­gnons en zoervleisj. We proeven een en ander en het smaakt allemaal prima. We bestellen nog een kop koffie want het is hier te fijn om nu al op te stappen.

 ??  ?? Onder de Brug, Maastricht­ersteenweg 212 in Vroenhoven (Riemst), onderdebru­g.be
Onder de Brug, Maastricht­ersteenweg 212 in Vroenhoven (Riemst), onderdebru­g.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium