Het Belang van Limburg

Hasselaar is privéfotog­raaf van dj’s op Tomorrowla­nd

Hasseltse fotograaf Joeri Swerts (25) volgt Regi en co twee weekends op Tomorrowla­nd

- Hanne DE BELIE

Elke dj zijn eigen fotograaf. In tijden van Facebook en Instagram, zijn goede foto’s essentieel voor artiesten om hun fans te bekoren. En zo loopt de Hasseltse fotograaf Joeri Swerts (25) twee weekends lang met zijn camera rond op Tomorrowla­nd, aan de zijde van onder meer Limburgers Regi en Sem Thomasson. Vandaag knalt The Gathering - de openingspa­rty van de camping - van weekend twee op gang. Headshot, oftewel Hasselaar Joeri Swerts, is dit jaar al voor de zevende keer als fotograaf op dancefesti­val Tomorrowla­nd in Boom. Niet in opdracht van de organisati­e, wel als persoonlij­ke fotograaf van verschille­nde dj’s. “Tegenwoord­ig heeft het merendeel van de dj’s zijn eigen fotograaf, zodat ze foto’s kunnen posten op hun social media”, vertelt Joeri. “Dit jaar ben ik twee weekends op Tomorrowla­nd voor vier Limburgse dj’s. Het eerste weekend: Regi, Sem Thomasson en Peter Luts. En weekend twee opnieuw Regi met daarnaast nog Kenn Colt.”

Of de weekends niet te zeer hetzelfde gaan zijn? “Vooral het weer gaat dit tweede weekend veel beter

zijn, daar

Op Tomorrowla­nd is het eigenlijk zelfs mooier voor de foto als je tussen het volk staat, omdat de podia zo cool zijn

Joeri SWERTS Fotograaf voor dj”s

kijk ik naar uit. De dj’s draaien ook op andere podia. Zo moest Regi in het eerste weekend op vrijdag twee keer draaien: eerst op een kleiner podium, daarna op The House of Books. Dit weekend heeft hij drie sets. Eerst donderdaga­vond op The Gathering. Dat is het openingsfe­estje van de camping, maar wel meteen met een publiek van 20.000 of 30.000 man. Hij staat vrijdag op de mainstage en zondag nog eens op een kleiner podium.”

Joeri maakt meestal beelden van op het podium, van de dj met publiek. “Op de mainstage zijn de regels wel wat strenger”, zegt hij. “Als Regi vrijdag draait, begint de livestream. Ik mag waarschijn­lijk dus maar even mee op het podium. Daarna ga ik foto’s vanuit het publiek maken. Op Tomorrowla­nd is het eigenlijk zelfs mooier als je tussen het volk staat, omdat de podia zo cool zijn.”

Major Lazer

Joeri werkte ook al met heel wat internatio­nale artiesten samen. “Ik ben met Major Lazer mee op tour geweest, onder andere naar Roskilde in Denemarken en twee keer naar het Ultra Music Festival in Miami”, vertelt hij. “In Miami werd ik door frontman Diplo voorgestel­d aan rapper Snoop Dogg en hij vroeg om ook foto’s van zijn optreden te maken. Heel fijn als Snoop Dogg shots van mij post, maar hij had er wel geen credits bijgezet (lacht). Andere bekende dj’s zijn Skrillex, A-Trak en DJ Snake. De meeste dj’s hebben hun eigen vaste fotograaf, maar als ze naar België komen en hun fotograaf is er niet bij, dan vragen ze mij.”

Backstage

Maakt hij als fotograaf dan ook zware braspartij­en mee in de backstage? “Stel je daar niet te veel van voor”, lacht Joeri. “Andere jaren is er in de artiestenr­uimte van Tomorrowla­nd altijd wel een kleine afterparty met de dj’s, wellicht is dat voor zondag. Het is trouwens ook niet de bedoeling dat ik backstage foto’s ga maken, dat hebben ze niet zo graag (lacht). Het terrein is ook veel cooler dan backstage. Natuurlijk loop je in het artiestend­orp wel alle bekende dj’s tegen het lijf, maar ik ga hen niet zomaar aanspreken.” Joeri zag afgelopen weekend ook koning Filip van vlakbij, toen die op de nationale feestdag een bezoekje bracht aan het festival.“Op een bepaald moment werd mijn rugzak op explosieve­n gecontrole­erd door een hond en even later stond de koning naast ons”, lacht hij. “Jammer genoeg heeft Regi geen meeting met hem gehad.”

 ?? Foto JS ?? Joeri Swerts volgt onder meer Regi op Tomorrowla­nd.
Foto JS Joeri Swerts volgt onder meer Regi op Tomorrowla­nd.
 ?? Foto HEADSHOT ?? Regi op het eerste weekend van Tomorrowla­nd: het publiek gaat uit de bol.
Foto HEADSHOT Regi op het eerste weekend van Tomorrowla­nd: het publiek gaat uit de bol.
 ?? Foto HEADSHOT ?? Joeri tussen topdj’s Skrillex (links) en Diplo (rechts), frontman van Major Lazer. “Daarmee ben ik al op tour geweest”, zegt Joeri.
Foto HEADSHOT Joeri tussen topdj’s Skrillex (links) en Diplo (rechts), frontman van Major Lazer. “Daarmee ben ik al op tour geweest”, zegt Joeri.
 ?? FOTO HEADSHOT ?? De Limburgse dj Sem Thomasson na zijn set, tussen de fans.
FOTO HEADSHOT De Limburgse dj Sem Thomasson na zijn set, tussen de fans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium