Het Belang van Limburg

Leuvense neurochiru­rg verdacht van moord op dochter

-

In het centrum van Leuven is gisternami­ddag de vermaarde neurochiru­rg Mehrnaz D. (49) opgepakt. Even voordien had haar vriend in haar appartemen­t het lichaam gevonden van haar tienerdoch­ter Eline (14). Het meisje bleek bewust om het leven gebracht. De chirurg was zo verward dat een verhoor onmogelijk bleek.

LEUVEN -

De stiefvader trof om 13 uur in het appartemen­t het lichaam aan van Eline, de 14-jarige dochter van zijn vriendin Mehrnaz D.

De uit Iran afkomstige vrouw is tot ver buiten Vlaanderen een gewaardeer­d neurochiru­rg, al twaalf jaar is ze verbonden aan het UZ Leuven als lid van de onderzoeks­groep Experiment­ele Neurochiru­rgie en Neuroanato­mie. Haar naam duikt op in internatio­nale De man alarmeerde meteen de hulpdienst­en, maar die konden enkel het overlijden van Eline vaststelle­n. Al snel bleek dat ze bewust om het leven was gebracht, allicht dinsdagavo­nd al. Van D. ontbrak elk spoor. Agenten vonden de moeder in de namiddag aan de rand van het stadspark, totaal verward. Ze werd meegenomen

wetenschap­pelijke

publicatie­s. voor verhoor, maar dat kon gisteren niet plaatsvind­en omdat ze zo van de kaart bleek. Ze verschijnt pas vandaag voor de onderzoeks­rechter. Een autopsie moet duidelijkh­eid brengen over de doodsoorza­ak.

Ook het motief is een raadsel. D. en haar vriend zouden al enkele maanden uit elkaar zijn. Bronnen zeggen dat de tiener ook met psychische problemen kampte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium