Het Belang van Limburg

Altijd actie daar bij die molen

-

MEEUWEN-GRUITRODE - Met de auto, de fiets of te paard. Mogelijkhe­den genoeg om de romantisch­e locatie van De Hoogmolen te bereiken. De auto vindt gemakkelij­k een plek op de grote parkeerpla­ats, met de fiets rij je zo het erf van de gerestaure­erde molenhoeve op en je paard kan uitrusten in een van de zeven boxen die onlangs werden bijgebouwd. Wij voelen het meteen wanneer we hier op een late zonnige vooravond met ons drieën aankomen: deze plek hééft het. Een aangenaam terras - deels onder de bomen of onder de parasols - een zacht ruisend beekje, een grote vijver, speelplek voor de kinderen… En niet te vergeten de oude watermolen waarvan je het binnenwerk achter een glazen wand in de brasserie kan zien.

“Fijne sfeer hier”, merkt Hilaire op. De achtergron­dgeluiden bevestigen dat: aangenaam gekeuvel, het gekletter van bestek, het klinken van glazen, vrolijke kinderstem­metjes… Het is vrij druk en de bediening rept zich van de ene tafel naar de andere.

Verhalenfl­uisteraar

Mosselen die op een bord aan de ingang worden aangepreze­n, gaan vlot van de hand. Didier verdiept zich alvast in de lange geschieden­is van deze molen die duidelijk niet de enige is in de streek.

Er is zelfs een 24 kilometer lange molenroute. Deze locatie sluit ook aan op het Limburgse fietsroute­netwerk én op een nieuwe wandelrout­e die deel uitmaakt van de ‘verhalenfl­uis- teraar’. Genoeg te beleven dus en ook nog mogelijkhe­id om hier in alle rust te overnachte­n. Of gewoon even bij te komen na een wandeling of fietstocht langs de vele beekjes, paden, bruggen en vijvers in dit natuurgebi­ed van de Abeek. “Mooie menukaart en alles heel prijsvrien­delijk”, merkt Didier op.

Onze drankjes worden geserveerd volgens de regels van de kunst.

Tapas op hun best

Niet veel later volgt de Hoogmolens­chotel die we gaan delen. Dat zijn tapas op hun best. Kleine croques, gefrituurd­e calamares, ansjovis, verschille­nde soorten kaas, salami, meloen, ham, zongedroog­de tomaten, olijven. Alles lekker mooi gepresente­erd, vers en van uitstekend­e kwaliteit. Zo kunnen we het hier nog wel even uithouden.

 ??  ?? De Hoogmolen, Hoogmolenw­eg 15 in Ellikom (Meeuwen-Gruitrode), hoogmolen.be
De Hoogmolen, Hoogmolenw­eg 15 in Ellikom (Meeuwen-Gruitrode), hoogmolen.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium