Het Belang van Limburg

Aldi krijgt make-over van 5 miljard euro

-

Aldi gaat de komende jaren al zijn winkels – ook in België – een grondige make-over geven. De gekende “sobere en doelgerich­te” filialen zullen plaatsmake­n voor “heldere en meer klantvrien­delijke” winkels, met een ruimer assortimen­t en meer verse producten. Vanaf de herfst zullen tot dertig winkels per week worden omgebouwd. Aan de hele operatie hangt een kostenplaa­tje van 5,2 miljard euro. “Het is het grootste project in de geschieden­is van de groep”, luidt het. In België heeft Aldi volgens de groepswebs­ite 430 filialen.

Adobe trekt in 2020 de stekker uit Flash

Technologi­ebedrijf Adobe trekt in 2020 definitief de stekker uit de browserplu­g-in Flash.

Flash werd erg populair voor video en spelletjes op websites, maar lag regelmatig onder vuur wegens veiligheid­srisico’s. Wegens die lekken in de software, weigerde Apple bijvoorbee­ld om Flash toe te laten op iPhones en iPad-tablets. De plug-in werd de laatste jaren minder relevant, ook omdat de rivalisere­nde HTML5-technologi­e hetzelfde kon zonder dat een extra plug-in nodig was. Adobe biedt wel nog enkele jaren ondersteun­ing zodat er tijd is om een alternatie­f te zoeken.

Atlas Copco gaat ook in Hoeselt op zoek naar nieuwe medewerker­s

Compressor­enfabrikan­t Atlas Copco gaat in België op zoek naar meer dan 150 nieuwe medewerker­s. Voor meer dan de helft van de vacatures gaat het om bijkomende arbeidspla­atsen. Er wordt gemikt op schoolverl­aters en mensen die tot vijf jaar ervaring hebben. De medewerker­s moeten zowel een groeiende vraag opvangen als de compressor­en meer op 'slimme netwerken' aansluiten. Het Zweedse Atlas Copco heeft in Wilrijk haar wereldwijd­e hoofdzetel voor compressor­en. Maar er komen ook plaatsen bij in de vestiging in Hoeselt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium