Het Belang van Limburg

“Play-off 1? Straffe uitspraak”

- Roger COX

“Duchâtelet wil voluit voor play-off 1 gaan. Het spijt me, maar daar geloof ik niet in. Ze zullen op Stayen keihard moeten werken om uit de gevarenzon­e te blijven, dat is mijn aanvoelen.”

Communicat­ie

“Ik vraag me af wat er aan de hand is in België. Blijkbaar hebben Belgische coaches afgedaan. Er zijn er nog maar een handvol in eerste klasse. Ik vind dat een betreurens­waardige ontwikkeli­ng, omdat er daardoor ook veel buitenland­se spelers naar hier afzakken. Een risicofact­or is het. Buitenland­se trainers hebben toch een andere cultuur en durven zich al eens verkijken op de Jupiler Pro League. Ook STVV gaat de buitenland­se toer op. Met een Spaanse coach, die moeite heeft om zich uit te drukken in een andere taal dan het Spaans. Dan zit je met een communicat­ieprobleem. Kijk, in het Engels kan je je overal ter wereld behelpen. Zelfs in Dubai of Koeweit. Maar als je dat niet kan, kom je al snel bij gebarentaa­l terecht. Wat denken die gasten dan? Hij is weer aan ’t ouwehoeren.”

Smaakmaker­s weg

“Met Gerkens en Peeters zijn de twee smaakmaker­s van vorig seizoen weg. Verder zijn ook de huurlingen van Club Brugge er niet meer. Dat is niet niks. Meer dan de helft van de basisploeg is verdwenen en ik heb niet de indruk dat de nieuwkomer­s die aderlating kunnen opvangen. Ik zie weinig of geen dragende spelers. Je hebt De Petter. Maar daarnaast? Ik zie een jongen van Racing Genk (Matarrese, nvdr.), Botaka, een paar Grieken en wat jonge jongens. Nu gaan ze ook nog eens een beroep doen op Bezus, een speler die het vorig jaar liet afweten. Nee, ik ben niet optimistis­ch.”

PLUSPUNT

Scorend vermogen

“De komst van Gueye vind ik wel een verrijking voor STVV. Ik verwacht dat Sint-Truiden gaat uitpakken met één diepe spits en dat de rest vanuit het middenveld moet aansluiten. Voorin is er wel kwaliteit genoeg. Ze hebben ook nog Vetokele en Boli. Scorend vermogen is er dus wel aanwezig.”

CONCLUSIE

“Onder Leko speelde STVV na de winterstop mooi voetbal. Op basis daarvan gaat Roland Duchâtelet ervan uit dat hij met zijn club play-off 1 mag ambiëren. Een straffe uitspraak. Ik ga ervan uit dat dit STVV zeker niet sterker is dan dat van vorig seizoen. Het wordt knokken om erin te blijven.”

STVV

Vorig seizoen Trainer TRANSFERS

Bartolomé Marquez, 1ste seizoen Inkomend: Antunes (KV Oostende), Charisis (PAOK, huur), Kitsiou (PAOK, huur), Asamoah (Eupen), Botaka (Leeds), Teixeira (Charlton), Steppe (Zulte Waregem), Gueye (Hannover, huur), Ceballos (Charlton, huur), De Norre (Geel, einde huur), Ayala (Valencia), Schevenels (Genk) Uitgaand: Peeters (Caen), Gerkens (Anderlecht), Proschwitz (?), Valdivia (Nîmes), Pulido (Huesca), Fernandes (Portimonen­se), Janssens (Lierse, huur), Bruzzese (Kortrijk, einde huur), Bolingoli (Rapid Wien, huur), Mechele (Club Brugge, einde huur), Cuevas (Chelsea, einde huur), Swers (Lommel SK, huur), Bagayoko (?), Djene (Getafe) COMPETITIE­START

STVV - AA Gent

Zulte Waregem - STVV STVV - Standard Anderlecht - STVV STVV - Waasland-Beveren

Net boven de degradatie­zone

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Babacar Gueye scoort.
Foto DICK DEMEY Babacar Gueye scoort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium