Het Belang van Limburg

“Wel efficiënte­r worden”

Genk heeft beste middenveld van het land

- Roger COX

“In Genk willen ze gaan voor de top drie. Dat is een mogelijkhe­id. Maar dan moeten ze daar wel efficiënte­r gaan worden. Met mooi voetbal alleen red je het niet. Met de komst van Ingvartsen en de comeback van Karelis hebben ze voorin in ieder geval keuze genoeg.”

Beste middenveld van België

“Genk heeft een fantastisc­h middenveld. Berge, Malinovsky­i, Pozuelo, dat is misschien wel het beste middenveld van België. Maar het is ook belangrijk dat er bij balverlies een organisati­e staat en die liet nogal eens te wensen over. Ook vorige week nog tegen Ajax. Na een kwartier was het 2-0. Maar goed, ze hebben teruggekno­kt tot 3-3. Kortom, ze mogen de ambitie uitspreken om mee te doen voor de top drie.”

Voorhoede

“Ik heb vorig seizoen genoten van het spel van Genk. Zeker in Europa KRC GENK

Vorig seizoen Trainer TRANSFERS waren de prestaties en de resultaten uitstekend. Nu moeten ze die lijn doortrekke­n in de competitie. Moet kunnen zonder die Europese belasting. Voorin hebben ze kwaliteit te over. Het valt natuurlijk af te wachten hoe die nieuwe spits het doet. Maar daarnaast heb je ook nog Samatta, Karelis, Pozuelo en offensieve flanken. Al blijf ik het wel jammer vinden dat ze Boëtius niet hebben gehouden. Ik vraag me wel af welk systeem we mogen verwachten. Want met dit materiaal kan het alle kanten uit.”

MINPUNTEN

Efficiënti­e

“Ondanks het mooie voetbal vorig seizoen bleef Genk uiteinde-

Albert Stuivenber­g, 2de seizoen Inkomend: Ingvartsen (Nordsjaell­and), Maehle (Aalborg), Benvson (Lierse), Vukovic (Sydney FC), Zhegrova (STVV), Aidoo (Hammarby)

Uitgaand: Castagne (Atalanta), Kumordzi (Kortrijk), Walsh (Zulte Waregem), Bizot (AZ), Bertaccini (Arouca), Boëtius (Feyenoord), Ryan (Valencia)

COMPETITIE­START

PROGNOSE Genk - Waasland-Beveren Standard - Genk Antwerp - Genk

Genk - Charleroi Genk - KV Mechelen lijk met lege handen achter. Net geen bekerfinal­e, net geen playoff 1, dat is onvoldoend­e. De oorzaak was een gebrek aan efficiënti­e. Het zal me benieuwen of ze dat kunnen wegwerken.”

Geblesseer­den

“Wat een beetje verontrust­end is, is de zware blessurela­st. De nieuwe voorspeler, de nieuwe doelman, Pozuelo, de lijst is lang. Het is niet leuk om zo aan het seizoen te beginnen. Maar goed, er staan andere jongens klaar. Iemand als Siebe Schrijvers moet dit jaar volgens mij doorbreken.

Die jongen heeft zo veel kwaliteite­n. Is hij op dit ogenblik zijn positie kwijt aan Trossard? Kan toch niet? Ik verwacht dat hij er dit jaar zal staan.”

CONCLUSIE

“De ruggengraa­t van vorig seizoen staat er nog. Die jongens hebben toen getoond dat ze aardig kunnen ballen. Dus is er geen enkel valabel excuus te verzinnen om play-off 1 te missen. Ik sluit ook de top drie niet uit, maar dan moet de efficiënti­e omhoog.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Berge in duel met Rooney.
FOTO JEFFREY GAENS Berge in duel met Rooney.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium