Het Belang van Limburg

“Moet niet naar Engeland”

Kara Mbodj sluit extra seizoen bij Anderlecht niet uit

- Thomas STANDAERT

In een kolkende Antwerpse Bosuil trapt Anderlecht morgenavon­d de nieuwe competitie op gang. Een competitie­start mét Kara Mbodj er nog altijd bij. Verrassend, want de Senegalese krijger leek zijn beresterke kampioenen­seizoen te verzilvere­n met een droomtrans­fer naar Engeland. Of toch niet? “Het zou me niet storen om nog wat langer bij Anderlecht te blijven”, klinkt het nu. King Kara zit nog steeds op zijn troon in Anderlecht. Met een gouden amulet in de vorm van het Afrikaanse continent mocht hij gisteren de nieuwe perszaal van het trainingsc­entrum in Neerpede inwijden. “Verrast me hier nog te zien?”, opende hij met een grijns. “Wel, ik ben er nog en ik voel me goed.”

Nochtans leek Kara, net als Youri Tielemans, één van de zekere vertrekker­s na de titel van vorig seizoen. Leicester wilde hem al tijdens de winterstop, maar moest van Anderlecht enkele maanden geduld uitoefenen tot de titel binnen was. Dan zou Anderlecht zich soepeler opstellen in het transferdo­ssier van de defensieve sterkhoude­r. “Die afspraak geldt nog altijd. Ik zie dus wel wat er op me afkomt, maar voorlopig zit ik hier nog altijd goed bij Anderlecht.”

“Helse sfeer op Bosuil”

Zijn beloofde droomtrans­fer laat ondertusse­n langer dan verwacht op zich wachten. “Iedereen denkt maar dat Kara alleen naar Engeland wil. Dat ik alleen maar bezig ben met een transfer naar de Premier League. Dat klopt niet. Er zijn nog heel wat andere competitie­s die me wel aanspreken.” De Belgische in combinatie met de Champions League bijvoorbee­ld? “Het zou me niet storen om nog wat langer bij Anderlecht te blijven. Ik krijg hier de kans om voor het eerst de Champions League te spelen. Dat is iets waar elke speler ooit hoopt te staan. Maar ik zal daarom ook niet zeker blijven. We zien wel”, houdt hij zijn opties open.

De competitie­start met Anderlecht lijkt Kara zeker nog mee te pikken. Op bezoek in Deurne-Noord verwacht de Senegalees zich morgen aan een ware heksenkete­l. “We weten dat er ons een helse sfeer te wachten staat. Maar wij moeten ons concentrer­en op het veld en het halen van de drie punten.”

Broertje Henry

Met Henry Onyekuru kreeg Kara er ook nog een maatje bij. “Hij is mijn broertje op de club. We kennen elkaar van een jaar of zes geleden, toen hij nog op de Aspire Academy zat in mijn stad in Senegal. Toen hij bij Eupen speelde, zagen we elkaar ook al vaak. Ik denk zelfs dat ik degene ben geweest die hem overtuigd heeft om naar Anderlecht te komen. Ondanks de interesse van al die buitenland­se topclubs heb ik hem gezegd dat het een goed idee zou zijn om nog een jaartje bij Anderlecht door te brengen. Hij zal wel zien dat hij hier nog veel kan bijleren. Daarna kan hij nog altijd naar de Europese top vertrekken. Natuurlijk ben ik blij dat hij nu bij ons zit. Stel je eens voor dat zowel Teo als Henry dit seizoen elk opnieuw twintig keer scoren. Dan wordt het hier nog een plezant seizoen (lacht).”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? “Bij Anderlecht krijg ik de kans om voor het eerst Champions League te spelen.”
FOTO ISOSPORT “Bij Anderlecht krijg ik de kans om voor het eerst Champions League te spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium