Het Belang van Limburg

“Ze moeten niet denken dat ik bang ben”

-

Zonder écht ingespeeld­e ploeg, maar ook zonder angst: zo leeft Antwerp toe naar zijn opener tegen Anderlecht. Coach Bölöni blikte gisteren alvast vooruit. Het decor: een geïmprovis­eerde maar knap ingerichte perszaal op de Bosuil. Als het voetbal zo proper is als het tapijt, krijgen we straks spektakel. Twee vragen over zijn sportieve bouwwerf. Één: hoe zat dat nu met Omolo? Antwerp liet zijn sterkhoude­r van de vorige jaren ogenschijn­lijk makkelijk richting Cercle Brugge gaan, tot onbegrip van de fans. “Alle respect voor wat Omolo hier betekend heeft. Maar hij kreeg een aanbod, en ik denk dat hij vooral zeker wou zijn dat hij kon spelen”, aldus Bölöni (foto).

Twee: hoe zit dat nu met die nieuwe spits? “Uiteraard is het een probleem dat die er nog niet is, maar ik wil er geen probleem van maken. (grijnsje)” Later op de dag sijpelde door dat Obbi Oulare echt wel op komst is. Positief, als hij dan ook snel speelgerec­htigd geraakt. Anders is het aan Limbombe, Jaadi of – indien helemaal klaar – Dierckx.

Stage belangrijk

Vorige week zei hij dat de ploeg misschien pas in november echt klaar zal zijn. Een week later blijft die uitspraak overeind. “Maar we hebben de voorbije weken wel heel hard gewerkt. Sommige amateurist­ische aspecten hebben we al aangepakt en geprofessi­onaliseerd. De stage was daarin erg belangrijk, alleen jammer dat die zo kort was.” Je zou zeggen dat Antwerp straks met een gelijkspel sowieso tevreden zal zijn, maar dat hoor je de coach niet zeggen. “Content met een punt? Als ik dat zeg, denken ze straks nog dat ik bang ben. (glimlacht) Ik wil er alles aan doen om de match te winnen. Al is het logisch dat Anderlecht favoriet is.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium