Het Belang van Limburg

Inkorven voor ‘Kom op tegen Kanker’

-

Limburg korft morgen weer in voor de Kom op Tegen Kankervluc­ht zaterdag vanuit het Franse Sézanne. Het event wordt nu al voor de 23ste keer ingericht en levert elk jaar zo’n 7.500 euro op voor het goede doel. Het gros van de liefhebber­s vindt de vlucht aantrekkel­ijk door de korte afstand die afgelegd wordt (272 km vanuit Hasselt). Bovendien gaat het ingezameld­e geld naar Kom op tegen Kanker.

“Er zijn drie echt grote evenemente­n bij de melkers”, vertelt Jean Hulshagen, één van de drijvende krachten achter het event. “De Autovlucht, Bourges II én de Kom op Tegen Kankervluc­ht.” Sézanne is eigenlijk de ideale voorbereid­ing voor de vlucht uit Bourges, een weekend later. “Bovendien is het vooral voor de jonge duiven de uitgesprok­en springplan­k voor de nationale vluchten”, weet Hulshagen. “Toch hebben we zo’n 10.000 duiven nodig om uit de kosten te geraken.”

Led-televisie

Gelukkig kan de organisati­e rekenen op heel wat goodwill én op de broodnodig­e sponsors. De voornaamst­e geldschiet­er is de maalderij van de familie Jans uit Wellen. “Het doel, zo veel mogelijk geld inzamelen voor de KOTK-actie, daar proberen wij ons steentje aan bij te dragen”, klinkt het bescheiden bij vader Edmond en zoon Jo.

Het portgeld bedraagt 80 cent en er worden vervroegde inkorvings­uren voorzien. In ieder gewest is er onder andere 1.000 euro te winnen voor de snelste jonge duif, mits de Jans-Beyersbons. Per gewest is er ook een led-televisie de eerste oude én eerste jaarse duif. Er kunnen maximaal tien jonge duiven, vijf oude en vijf jaarse deelnemen aan de gratis prijzen (bons). De slotavond is gepland voor vrijdag 20 oktober in Alt-Hoeselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium