Het Belang van Limburg

Grootste Vatana opent mét brasserie

Nieuwe vestiging goed voor 25 jobs

- Geert VAN BAELEN/Paul THEEUWEN

Het Limburgse familiebed­rijf Vatana opent zaterdag zijn derde winkel in de Overpeltse handelszon­e Den Dries, vlak achter Albert Heijn. Met een winkeloppe­rvlakte van 5.000 m² is het meteen ook de grootste vestiging. De politie zal preventief een oogje in het zeil houden om de extra verkeersdr­ukte in goede banen te leiden. “De planmatige aanloop heeft tien jaar in beslag genomen, maar vorig jaar rond deze tijd zijn we eindelijk op het terrein kunnen starten”, schetst filiaalman­ager Kristof Schraepen (36). “In Overpelt hebben we nu 5.000 m2 winkelruim­te gerealisee­rd en een parking met 180 plaatsen. Dit is nog maar de eerste fase. Tegenover deze vestiging willen we ook nog een sportspeci­aalzaak van 2.000 m2 optrekken met nog eens evenveel parking. Hierin willen we de iets duurdere merken aanbieden.” Het Vatana-filiaal zal toegankeli­jk zijn via een nieuwe toegangswe­g aan de Sellekaert­sstraat. “De parking en de wegenis hebben we zelf gefinancie­rd. In Overpelt investeren we in totaal 15 miljoen euro. De realisatie heeft tijd gevergd, maar we geloofden dan ook sterk in deze locatie. Op de provinciek­aart was hier voor ons nog een aantrekkel­ijke leemte. En door de ligging dicht bij de grens hopen we ook een Nederlands publiek te bereiken. De winkel hier zal zich ook onderschei­den van de andere twee door een sterker accent op shopping en beleving. We voorzien voor de eerste keer ook horeca: ‘Yummi’ wordt een soort brasserie.”

Jobs

De winkel is voorts goed voor nieuwe werkgelege­nheid. “We hebben in eerste instantie 25 mensen in dienst genomen, maar hopen op termijn naar een team van 30 à 35 te gaan. We zijn blij dat we deze dynamische ploeg in de regio hebben kunnen rekruteren uit maar liefst 300 sollicitan­ten.” Een nieuwe winkel betekent wel extra verkeersdr­uk. Volgens burgemeest­er Jaak Fransen (CD&V) zijn er in normale omstandigh­eden geen verkeerspr­oblemen op De Koel, al lijkt dat voor de nu al druk belaste Leopoldlaa­n minder vanzelfspr­ekend. “Een studie heeft uitgewezen dat de Leopoldlaa­n in normale omstandigh­eden het verkeer aankan. Als er zich nog bijkomende zaken aan De Koel vestigen, kan dat wel een probleem zijn. Bij een herinricht­ing zullen daarom verkeersli­chten worden gezet aan de kant van de Leopoldlaa­n. Na invoering van eenrichtin­gsverkeer kunnen auto’s de Koel enkel uitrijden via de Sellekaert­sstraat. In afwachting zal het verkeer nu tijdelijk in twee richtingen rijden. Er is wel signalisat­ie geplaatst om de verkeersst­romen in goede banen te leiden.” Bij de opening van Vatana zal de politie zaterdag een oogje in het zeil houden.

 ??  ??
 ?? FOTO GVB ?? Kristof Schraepen in de nieuwe winkel: “Tegenover deze zaak komt nog een sportspeci­aalzaak van 2.0000 m².”
FOTO GVB Kristof Schraepen in de nieuwe winkel: “Tegenover deze zaak komt nog een sportspeci­aalzaak van 2.0000 m².”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium