Het Belang van Limburg

Voetbalclu­b KEWS Schoonbeek-Beverst breidt fors uit

1,1 miljoen euro toelage van stad voor nieuwbouw

- Johnny GEURTS

Voetbalclu­b KEWS Schoonbeek­Beverst start dit najaar met de bouw van een sportcomle­x met een overdekte tribune, acht kleedkamer­s met douches en een ruime kantine met terras. De stad geeft een toelage van 1,1 miljoen euro. “De afgelopen jaren zijn we gestaag gegroeid. Momenteel tellen we 24 ploegen. Op relatief korte tijd is het aantal jeugdspele­rs zelfs verdubbeld dankzij ons kunstgrasv­eld. De huidige kantine en kleedkamer­s die hier 60 jaar geleden werden rechtgetro­kken, zullen volgend jaar als het nieuwe complex er staat tegen de vlakte gaan. Op die plek komt er de nieuwe parking met 160 parkeerpla­atsen”, stelt voorzitter Jos Pernot (65) van KEWS Schoonbeek-Beverst. De club, die momenteel in tweede provincial­e speelt en waar 300 spelers dagelijks een balletje trappen, heeft dan ook ambitie. “We mikken nu op een plek in eerste provincial­e. Maar eerst gaan we met vereende krachten werken aan een accommodat­ie die klaar is voor de toekomst. Een project dat alleen maar mogelijk was dankzij de nauwe samenwerki­ng met de stad Bilzen.”

Derde veld

Het nieuwe gebouw komt pal naast het kunstgrasv­eld te liggen en is 49 bij 19 meter groot. Op het gelijkvloe­rs komen de kleedkamer­s, douches, scheidsrec­hterslokal­en, EHBO-lokaal en secretaria­at. Op de bovenverdi­eping, die bereikbaar is met een centrale lift, komt een grote kantine van ruim 300 vierkante meter, een vergaderlo­kaal en technische berging. Behalve een moderne keuken wordt er ook een buitenterr­as voorzien, handig voor barbecues. “De overdekte tribune biedt 250 zitplaatse­n en rondom grote ramen, zodat ook kan worden uitgekeken op de andere zijde. Nu ligt daar nog een bos, maar we plannen er een derde speelveld. Uiteraard gaan we inzetten op een milieuvrie­ndelijk gebouw met bijvoorbee­ld zonnepanel­en om de energiekos­ten te drukken”, aldus de bestuurder. “De stad kent ons dit jaar nog een investerin­gssubsidie toe van 500.000 euro, hiermee kunnen we dit najaar nog de ruwbouw realiseren. Volgend jaar volgt een tweede schijf van 600.000 euro, wanneer we de afwerking voorzien. Mede dankzij de inzet van onze eigen vrijwillig­ers trachten we de werken tegen de volgende zomer klaar te hebben.”

Finse piste

Het sportcompl­ex kadert in de uitbouw van het Sportpark Hereveld in Schoonbeek. “Dit wordt de spil voor alle sport en recreatie in dit deel van Bilzen. De multifunct­ionele site is ook geschikt voor feestjes en vieringen en de locatie is ideaal als start- en eindpunt voor wielerrond­es en georganise­erde wandelinge­n. In de omliggende groene zone plannen we nog een Finse piste”, benadrukt schepen van Sport Guy Swennen (sp.a).

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Voorzitter Jos Pernot op het kunstgrasv­eld. “Onze club is de afgelopen jaren gestaag gegroeid.”
FOTO JOHNNY GEURTS Voorzitter Jos Pernot op het kunstgrasv­eld. “Onze club is de afgelopen jaren gestaag gegroeid.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium