Het Belang van Limburg

“Stop met het Eurostadio­n te blokkeren”

Supporters­club Rode Duivels neemt ministers én Verhaeghe onder vuur

-

1895, de supporters­federatie van de Rode Duivels, heeft op een persconfer­entie fel uitgehaald naar KBVB-ondervoorz­itter Bart Verhaeghe en ministers Joke Schauvlieg­e (CD&V) en Ben Weyts (N-VA). “Stop met stokken in de wielen te steken voor de bouw van het Eurostadio­n”, richt Overpelten­aar en 1895-voorzitter Michael Vanderstee­n zich rechtstree­ks tot het drietal. Als zij het dossier blijven blokkeren, volgen er mogelijk acties tijdens de komende thuiswedst­rijden van de Rode Duivels. Op het EK voetbal in 2020 zouden drie groepsweds­trijden en een achtste finale in het Eurostadio­n moeten plaatsvind­en, maar er is vandaag nog geen steen gelegd. “Mensen denken dat er veel problemen zijn, maar eigenlijk ontbreken er maar twee handtekeni­ngen”, zegt Vanderstee­n. “Minister Ben Weyts moet al maanden een mobiliteit­sconvenant onderteken­en, en minister Schauvlieg­e moet de milieuverg­unning goedkeuren. Als dat gebeurd is, kan het Eurostadio­n nog tijdig klaar geraken.”

Verhaeghe

Ook Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge en ondervoorz­itter van de Belgische Voetbalbon­d, is kop van jut bij de supporters. “Hij steekt volgens ons stokken in de wielen van het dossier, uit eigenbelan­g”, zegt Vanderstee­n. “Het Eurostadio­n zit immers in het vaarwater van zijn eigen winkelproj­ect Uplace in Machelen. We eisen niet zijn ontslag, maar hij moet zich wel duidelijk achter het dossier scharen.” Als dat niet gebeurt, dreigen er acties te volgen. “In dat geval zullen wij onze mening laten horen tijdens de wedstrijd België - Gibraltar, op 31 augustus. Niet op een gewelddadi­ge manier, wel met spandoeken bijvoorbee­ld. Voor de thuiswedst­rijd tegen Cyprus, waarvan we overigens nog niet eens weten waar die gespeeld wordt, overwegen we een boycot. Maar dat moeten we eerst nog bespreken met onze leden.” Bart Verhaeghe heeft bij Sporza kort gereageerd op de uithaal. “Diegenen die mijn rol in twijfel trekken, moeten maar met bewijzen komen. Als ze dat kunnen, zal ik de nodige stappen nemen. De Brusselse politici en de initiatief­nemers van het Eurostadio­n-project moeten hun falen niet naar mij of de KBVB doorschuiv­en. Ze moeten zelf maar deskundige­r worden.” Ook de KBVB laat in een persberich­t weten dat het niet te spreken is over de communicat­ie van 1895. Ook een boycot

Bart Verhaeghe steekt volgens ons stokken in de wielen van het dossier, uit eigenbelan­g Michael VANDERSTEE­N

Voorzitter 1895

wordt niet toegejuich­t: “We delen de bezorgdhed­en en roepen op om daar samen werk van te maken, eerder dan schadelijk­e acties te ondernemen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium