Het Belang van Limburg

Topdokter aangehoude­n voor moord op dochter (14)

-

Chirurg Mehrnaz D. (49, foto) uit Leuven is aangehoude­n op verdenking van moord op haar veertienja­rige dochter Eline (14). De stiefvader trof het meisje woensdag omstreeks 13 uur levenloos aan in het appartemen­t van haar moeder aan de Vaartstraa­t in Leuven.

Enkele uren later reden agenten de moeder klem aan de oprit van de E314 in Herent. Ze werd opgepakt en zit sindsdien in de cel. Wat haar dreef, is niet bekend. De vrouw is tot ver buiten Vlaanderen een gewaardeer­d neurochiru­rg. Volgende week dinsdag moet D. in principe opnieuw voor de raadkamer verschijne­n. Dan zal beslist worden of ze in de cel moet blijven.

Geweigerde bezoekers mogen toch naar Tomorrowla­nd

Drie van de 38 mensen die na een screening door de federale politie te horen kregen dat hen de toegang tot Tomorrowla­nd geweigerd werd, mogen dit weekend nu toch naar het festival. De Brusselse kortgeding­rechter bij wie ze deze week een proces aanspanden, heeft hen gelijk gegeven. De drie mannen mogen zich vandaag dus aanbieden aan de ingang van het festival, al zullen ze daar wel een extra politiecon­trole moeten ondergaan. Kris Wagner, hun advocaat, is tevreden. “Mijn cliënten kregen zonder enige uitleg te horen dat ze een veiligheid­srisico vormden. Het oordeel van de rechter is dus een overwinnin­g voor de rechtsstaa­t.” Bij de organisati­e van Tomorrowla­nd klinkt het dat de mannen “de toegang niet zal worden ontzegd als ze een bandje hebben”. “We moesten hen van de overheid blokkeren. Nu ons verteld is dat we hen moeten deblokkere­n, zullen we dat ook doen.”(aro)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium