Het Belang van Limburg

Tea-time met fraai uitzicht

-

Wij zijn duidelijk niet de enigen die de weg naar ’t Vloot hebben gevonden. De parkeerpla­ats staat al behoorlijk vol. Over een romantisch houten bruggetje wandelen we met ons drieën naar de achterkant van het gebouw. Op weg daarheen, een kluwen van dicht op elkaar gestalde fietsen. Verder een gemengd publiek in vakantiemo­dus. Hele gezinnen, grootouder­s met kleinkinde­ren, wandelaars, fietsers … Veel échte fietsers in hippe strakke sportpakje­s, helm en drinkbusse­n in de aanslag. “Dat ik hier nog nooit geweest ben”, roept Fabienne verbaasd uit.

Drie megabrede parasols die ongetwijfe­ld zelfs tegen een regenbui bestand lijken, geven het al even grote terras een fijne uitstralin­g. “Knap”, hoor ik Didier zeggen. En dan hebben we het nog niet eens over het uitzicht. Het Schulensme­er strekt zich in al haar schoonheid voor ons uit. De blauwe vlag wordt gehesen. De veelal jonge surfers die met hun gekleurde zeilen het geheel nog meer schwung geven, mogen hun gang gaan.

Herboriste­rie

Een brigade van soms wat onhandige, maar vriendelij­ke studenten staat in voor de bediening. Eenmaal gezeten wordt prompt de kaart aangereikt. Tot 11 uur kan je ontbijten. Er zijn een aantal standaardm­enu’s, gevolgd door de veel te lange lijst inmiddels gekende brasserieg­erechten. “Hier worden we toch een beetje moedeloos van”, zegt Fabienne terecht. Blij worden we dan weer van het mooie aanbod verse theesoorte­n. Bij navraag blijken die afkomstig te zijn van herboriste­rie ’t Buskruid hier in Lummen. Daar gaan we voor, met erbij een pannenkoek met verse vruchten. We bestellen elk een andere thee en die wordt geserveerd in een vrolijke mok met zeefje en deksel. Erbij verpakte koekjes en koffieroom (!) in een kuipje. De pannenkoek met vers fruit is smakelijk. Jammer alleen dat het seizoensfr­uit vreemd genoeg bestaat uit harde stukken Granny Smith, een paar druiven en een verdwaald stukje meloen. Waar is het seizoensfr­uit? Didier lepelt stilletjes zijn dame blanche op. Misschien niet zijn beste ooit, maar toch is het hier genieten.

 ??  ?? ’t Vloot, Demerstraa­t 60 in Lummen, tvloot.be
’t Vloot, Demerstraa­t 60 in Lummen, tvloot.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium