Het Belang van Limburg

Zwoele avonden rond de vijver

-

Ook dit jaar is de eerder klassieke parktuin van ’t Driessent, die doorgaans dienst doet als feestlocat­ie, omgevormd tot een hippe pop-upzomerbar. Het is een leuke plek om af te spreken en samen een relaxte avond door te brengen.

DIEPENBEEK -

De toegang is gratis, maar zonder bonnen (= vogelpootj­es) zit je de hele avond op een droogje en dat kan ook niet de bedoeling zijn. De jury treft elkaar onder een van de grote natuurkleu­rige stretchten­ten die op diverse plaatsen staan opgesteld.

We nemen alles rustig in ons op en besluiten dat alles klopt tot in de kleinste details. Rondom de centrale vijver zijn gezellige plekken gecreëerd met strandstoe­len, klapstoele­n in vrolijke kleuren, hoge en lage tafels… Knappe houten constructi­es ook en alles mooi geïntegree­rd in het natuurlijk­e decor.

Boomhut

“Ze kunnen hier wel 350 gasten ontvangen,” vertelt Didier, “en in de boomhut ook nog eens 40.” In deze ‘Moules et Poules’, waar je wel moet reserveren, zit je hoog en droog en kijk je mooi uit op het kleurrijke tafereel dat zich beneden afspeelt.

Aan het chalet heeft een groot gezelschap post gevat en gaan de eerste stukken vlees op de barbecue. Overal vormen zich groepjes. Kinderen ravotten in de speeltuin en hier en daar ligt een koppeltje op een rustig plekje in het gras te genieten van de laatste zonnestral­en.

Sharing

Jongelui brengen de bestelde drankjes rond. Eten moet je zelf bestellen en afhalen, maar dat is begrijpeli­jk. Sharing is het codewoord. Schaf grote flessen bier, frisdrank of wijn aan en deel die met je gezelschap, luidt de boodschap. Wie gaat er mee naar de foodbar?

Het is er nog niet al te druk en de jongedame die instaat voor de bediening geeft met plezier tekst en uitleg bij de voorgestel­de snacks. We krijgen een timer mee. Wanneer die piept, kan de bestelling worden afgehaald. Niet veel later staat onze tafel zo goed als vol. Een paar porties dikke frieten met parmezaan en een pittige saus, gelakte kippenbout­jes, hartige wafels met kip curry, spiesjes met rundvlees…Niet echt goedkoop, maar alles is van goede kwaliteit en lekker klaargemaa­kt.

Dekentjes

Naarmate de tijd verstrijkt - er valt heel wat bij te praten en te evalueren - wordt het een beetje kil. Maar er worden prompt dekentjes gebracht en de vuurkorven en -haarden worden aangestoke­n. Met de gekleurde lichtjes ziet het er nu helemaal sprookjesa­chtig uit. Het bandje dat nogal vinnige muziek produceerd­e eerder op de avond, is uitgespeel­d. Zachte pianoklank­en, doorspekt met de tonen van een klarinet, sturen ons de nacht in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium