Het Belang van Limburg

1.237 helse treden naar de hemel

-

Dat Thailand een prachtbest­emming is, leerden we eerder deze maand al van de avonturen van voormalig deputé Geert Versnick. Maar wat hij waarschijn­lijk niet weet, is dat het land naast de grote trekpleist­ers nog tal van parels herbergt. Vergeet Bangkok en Phuket, voor adembeneme­nde vergezicht­en moet u in Krabi zijn. Aan luxeresort­s, tropische eilanden, wuivende palmbomen en spotgoedko­pe cocktailba­rs geen gebrek in Krabi, de hoofdstad van de gelijknami­ge provincie in het zuiden van Thailand. Maar wie wat meer avontuur wilt, trekt naar Tiger Cave Temple. De tempel aan de voet van de heuvel is al de moeite waard, maar het echte heiligdom ligt enkele honderden meters hoger op de top. Om daar te geraken heeft u maar één optie: 1.237 betonnen traptreden. In een impulsieve bui besloot ook ik volledig onvoorbere­id naar de top te klimmen. Tegen de tweehonder­dste trede zat ik nog vol goede moede, toen trede vierhonder­d opdook, kreeg ik ietwat spijt van mijn plan en toen ik halverwege was, begon ik mijn geestelijk­e gezondheid­stoestand serieus in twijfel te trekken.

Bij traptrede achthonder­d stond ik op het punt terug te draaien. Oké, twee derde van de betonnen, oneffen en belachelij­ke hoge treden had ik al achter de rug. Maar de gedachte aan nog vierhonder­d van die ondingen deed mijn kuiten spontaan in kramp schieten. Gelukkig kwam ik op dat moment een topcoach tegen in de vorm van een breedlache­nde, Engelse motivaties­logans spuiende Thai. Keep going, you can do it, to the top! Zijn enthousias­me werkte aanstekeli­jk, en tegen de wens van mijn kuiten in zette ik door. Vierhonder­d treden later keken we samen vanop de top van Tiger Cave Temple naar het adembeneme­nde uitzicht, over de groene heuvels van Krabi tot aan de Andamanse Zee. Eens terug onder namen we in een plensbui vanjewelst­e afscheid. ’s Mans naam heb ik nooit kunnen achterhale­n.

Een week en twee Thaise massages later protesteer­den mijn kuiten nog steeds bij elke stap die ik zette. Maar het uitzicht vanop Tiger Cave Temple was het dubbel en dik waard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium