Het Belang van Limburg

The sky is the limit bij Anderlecht

Voorzitter ROGER VANDEN STOCK wil titel, beker en de tweede ronde van de Champions League

- Frank BUYSE

We willen altijd kampioen spelen, ik heb dat hier in 15 jaar nooit anders geweten Herman VAN HOLSBEECK Sportief manager In kwaliteit en evenwicht hebben we nu misschien wel de beste ploeg sedert jaren Herman VAN HOLSBEECK Sportief manager

De 34ste titel heeft Anderlecht een enorme boost gegeven. Het kon niet op gisteren op het jaarlijks diner bij de start van het seizoen. “Ik wil voor dit seizoen titel, beker en graag ook de tweede ronde van de Champions League,” sprak voorzitter Vanden Stock duidelijke taal.

“We hebben alle vertrouwen in de veiligheid­smaatregel­en die zijn genomen”, stelt sportief manager Herman Van Holsbeeck. Anderlecht keek gisteren zonder enige vrees de ontmoeting met de fans van Antwerp op ‘Bouwwerf Bosuil’ tegemoet.

Op het jaarlijkse diner voor de pers bleek de landskampi­oen in elk geval van niets of niemand bang. De drone voor de voorstelli­ng van Allianz als nieuwe Europese sponsor was symbolisch: Anderlecht wil hoog vliegen dit seizoen. De NV Anderlecht is in volle ontplooiin­g, commerciee­l en inzake digitalise­ring. En er valt zelfs nog wat ouderwets te vieren: paars-wit voetbalt dit jaar precies 100 jaar in het Astridpark. En zal dit nog wel een tijdje doen. “Zoals het dossier van het Eurostadio­n er nu uitziet is het duidelijk dat we daar niét zullen instappen,” verduideli­jkte Van Holsbeeck.

Club Brugge

Maar intussen is de ploeg op het veld van dat Astridpark “in kwaliteit en evenwicht misschien wel de beste sedert jaren”, ontkende Van Holsbeeck niet. Ook de manager zou, nu zijn pensioen nadert, samen met zijn voorzitter nog eens doodgraag de achtste finales van de Champions League spelen. Hij noemde zijn achtste landstitel zijn mooiste, maar hij wil in 2018 ook een negende.

“We willen altijd kampioen spelen, ik heb dat hier in 15 jaar nooit anders geweten. Maar het wordt heus niet zó gemakkelij­k. Club Brugge is elk jaar de grote concurrent en zal dat ook nu weer zijn. Trek maar niet te snel conclusies uit hun match van woensdag. Ik zeg je: Club is nog niet uitgeschak­eld.” Hij noemt naast Club AA Gent als belangrijk­ste belager. “Omdat ze op de transferma­rkt hun ambities duidelijk hebben laten blijken. En ze zeggen het ook zelf: ze mikken op de titel.”

Pot 1

Van Holsbeeck zegt er net niet bij: ze doen maar. Want heel paarswit blaakt van vertrouwen. Wat een verschil met het diner van vorig seizoen toen de club sportief met haken en ogen aan elkaar hing, na twee jaar na elkaar geen titel. Nu is the sky the limit, Anderlecht rekent zich als “eerste ambassadeu­r van België” zelfs alweer bij de besten van Europa. Voorzitter Vanden Stock, opvallend goed geluimd, heeft het zelf voorgereke­nd: “Als België op de UEFA-ranking achtste wordt, komt de kampioen in 2018 in pot 1 van de Champions League. Voilà, daarmee kennen jullie mijn grote doelstelli­ng.”

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Sportief manager Herman Van Holsbeeck (l) en voorzitter Roger Vanden Stock dromen van pot 1 in de Champions League 2018.
Foto PHOTO NEWS Sportief manager Herman Van Holsbeeck (l) en voorzitter Roger Vanden Stock dromen van pot 1 in de Champions League 2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium