Het Belang van Limburg

Nainggolan blijft bij AS Roma

-

Rode Duivel Radja Nainggolan heeft (eindelijk) zijn contractve­rlenging bij AS Roma getekend. De 29-jarige middenveld­er is nu tot 30 juni 2022 aan de Gialloross­i verbonden. Nainggolan voetbalt sedert januari 2014 bij Roma. In 161 wedstrijde­n scoorde de 29-voudige internatio­nal 27 keer voor de Romeinen. Afgelopen seizoen kwam hij in alle competitie­s samen aan 14 doelpunten en werd hij door de fans tot Speler van het Jaar verkozen. “Dit is wat ik altijd al wilde”, verklaart Nainggolan op de clubwebsit­e. “Ik ben heel blij dat de club en ik ons avontuur voortzette­n.”

ZULTE WAREGEM

Doelmanpro­bleem opgelost - Francky Dury had voor de Supercup al aangekondi­gd dat hij dringend nood had aan een nieuwe doelman. Bossut ligt in de lappenmand, Steppe is weg en ook Bostyn is niet topfit. De trainer kan nu voortaan rekenen op Nicola Laeli. De jonge Italiaan wordt voor een seizoen gehuurd van Juventus. De doelman werd door de Italiaanse landskampi­oen ook de voorbije vijf seizoenen uitgeleend. Vorig jaar verdedigde hij de kleuren van Olympiakos. Zulte Waregem heeft ook een aankoopopt­ie.

PRO LEAGUE

Supercup tijdens winterstag­e in het buitenland? - Pierre François, gedelegeer­d bestuurder van de Pro League, wil de mogelijkhe­id bestuderen om de Supercup voortaan in het buitenland en tijdens de winterstop te organisere­n. Het idee komt voort uit een gebrek aan buitenland­se interesse voor de Jupiler Pro League. “Als de Supercup op buitenland­se bodem plaatsvind­t, kan die wedstrijd dienen als een vitrine voor het Belgische voetbal”, verklaarde François. “In dat opzicht denk ik ook dat het goed zou zijn om de Supercup rond 15 januari te organisere­n, na de winterstag­es. De bekerwinna­ar en de landskampi­oen zullen gratis op winterstag­e kunnen en als afsluiter strijden ze tegen elkaar om de Supercup”, aldus nog François.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium