Het Belang van Limburg

Diepenbeek­se schutters succesvol tijdens kampioensc­happen korte afstand boogschiet­en

-

Ingestuurd door Enzo Ackx

In de maand juli staan jaarlijks de finaleweds­trijden handboogsc­hieten korte afstand op het programma. Enzo Ackx en Jessica Claesen, beiden uit Diepenbeek, mochten dit jaar meermaals het hoogste schavotje betreden. Op 8 juli stond de laatste wedstrijd van het Vlaams kampioensc­hap 25 meter driepijl op het programma in Minderhout. Na een spannende strijd bij de dames compound mocht Jessica Claesen het goud in ontvangst nemen. Zilver was er voor clubgenoot Marion Meynen Degryse en het brons ging naar Joyce Simons Van Ekeren. Ook bij de heren comound was het spannend, maar met een mooie score en winst. Tijdens deze laatste wedstrijd wist ook Enzo Ackx zich te verzekeren van de Vlaamse titel. Hier ging respectiev­elijk het zilver naar Tim Buntinx uit Alken en het brons naar clubgenoot Peter Wouters. Enzo en Jessica mochten nog eens het podium op, ditmaal om samen met de andere clubgenote­n van Concordia Peer de wisselbeke­r voor Vlaams kampioen compound team in de lucht te steken. Omdat Concordia Peer deze beker voor de derde keer achter elkaar wint, mogen zij hem definitief in het bezit houden. Zo werden deze twee Diepenbeke­naren beiden Vlaams kampioen in hun klasse en samen Vlaams teamkampio­en.

Belgische titel

Een weekje later, op zondag 16 juli, stonden dan de laatste twee wedstrijde­n van het Belgisch Kampioensc­hap 25 meter 1pijl op het programma. Bij de compound heren was het heel spannend. Het verschil bedroeg voor de eerste wedstrijd in de voormiddag één punt tussen Enzo Ackx en Tim Buntinx. Door een goede score van Enzo in de eerste helft, 358 op 360, begon Enzo met een mooie bonus aan de laatste wedstrijd, namelijk zes punten voorsprong. De vriendscha­ppelijke rivaliteit werd uitgespeel­d en dat zorgde ervoor dat ze beiden nog beter presteerde­n. Tim Buntickx verbeterde het Belgische record door een maximumsco­re te schieten van 360 op 360. Ook Enzo zijn score was zeer goed. Hij schoot 359 op 360. Door zijn opgebouwde voorsprong was dit ruim voldoende om de Belgische titel binnen te halen.

Bij de compound dames was het moeilijk te doorzien. Bij het begin van de prijsuitre­iking was Jessica ervan overtuigd dat ze tweede geworden was. Ze was namelijk deze twee wedstrijde­n met een achterstan­d begonnen, maar toen de presentato­r haar mocht uitroepen tot kampioen was ze met verstommin­g geslagen. Haar twee goede scores hadden haar de Belgische titel opgeleverd.

Tijdens dit kampioensc­hap wordt ook de ploeg bepaald die het later dit jaar mag opnemen tegen onze Noorderbur­en tijdens de jaarlijkse interland. De vier beste compound schutters over alle klasse mogen hier aan deelnemen In totaal werden er in twee weekends twee individuel­e Vlaamse tittels binnengeha­ald door Diepenbeke­naren, een Vlaamse teamtitel, twee Belgische titels en twee keer een selectie voor het interland Nederland - België.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium