Het Belang van Limburg

“Het allermoois­te ooit”

Dina Scavone pakt goud op jeugdspele­n

- Freddy VAES

Na Jente Verstraete­n (judo) en Daniel Seghers (atletiek) heeft de Limburgse Dina Scavone (15) ons land een derde gouden medaille bezorgd op het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Hongaarse Györ. De Lommelse wielrenste­r spurtte zich met bravoure naar de zege. “Dit is zonder twijfel het allermoois­te wat ik tot nu toe al heb bereikt”, aldus een overgelukk­ige Dina wiens vader Daniël een gewezen profvoetba­ller is die ondermeer bij Lommel en Lierse speelde en daar zelfs mocht proeven van de Champions League. Haar mama heeft vaak als snookerkam­pioene in de spotlights gestaan. Nu is het de beurt aan dochterlie­f om in de schijnwerp­ers te treden. Dat is haar met deze gouden medaille op de jeugdspele­n aardig gelukt. “Deze overwinnin­g is buiten alle verwachtin­gen”, benadrukt Dina. “Ik was al dolblij geselectee­rd te zijn voor deze spelen. Een unieke belevenis. Iets dat je maar één keer in je leven kan meemaken. Ik heb ontzettend genoten van de openingsce­remonie en ook van de vele contacten met leeftijdsg­enoten uit andere sporten. Dat op zich is al onbetaalba­ar. En nu ik ook nog goud heb behaald, wordt de sluitingsc­eremonie van zondag allicht nog zoveel mooier.” Begrijpeli­jk was Dina, maar ook de entourage, meteen na de aankomst uitgelaten en ontzettend emotioneel. “Omdat het zo mooi is, maar ook zo onverwacht”, stelt

Dina SCAVONE ze. “Ik moest het hier opnemen tegen de beste meisjes van Europa. De meesten kende ik totaal niet. Dus ik wist bij de voorbereid­ing van de sprint ook niet wiens wiel ik moest viseren. En ook al lijkt het op de foto dat ik die spurt met de vingers in de neus win, dat was zeker niet zo. Vooral wat vooraf ging, was hard tegen hard. Iedereen wilde zich tijdens de slotkilome­ters vooraan plaatsen en dan wordt er niet op een duwtje gekeken. Ik kon me gelukkig handhaven en dan moet je nog een beetje geluk hebben dat je op een goede positie zit. Voor hetzelfde geld raak je ingesloten en is het over.” “Dat geluk was nu aan mijn kant”, beseft Scavone. “Het meisje dat net voor me reed, zette van ver de spurt in waardoor ik mee in haar zog kon om dan met de meet in zicht uit haar wiel te komen. Dat ik snelle benen heb, weet ik uiteraard. Maar dan nog heeft de factor geluk een dikke vinger in de pap.”

De Zweedse Wilma Olausson en de Deense Maria Bertelsen mochten als tweede en derde mee op het podium. De andere Belgische deelneemst­er, Luna Renders, finishte als 38ste.

Het was hard tegen hard, iedereen wilde zich vooraan plaatsen en dan wordt er niet op een duwtje gekeken

 ?? FOTO EPA ?? Dina Scavone schreeuwt het uit.
FOTO EPA Dina Scavone schreeuwt het uit.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium