Het Belang van Limburg

“Berouwvoll­e dader of eerlijke vinder, ik wil hem bedanken”

Victorine (80) krijgt gestolen handtas met post teruggestu­urd

- Jozef CROUGHS

De 80-jarige Victorine Champagne uit Waasmont heeft woensdagoc­htend via een postpakket haar gestolen handtas teruggestu­urd gekregen. De vrouw was eerder deze week overvallen aan het station van Sint-Truiden. De meest emotionele stukken zaten nog in de handtas, maar het cash geld, haar gsm en bankkaart ontbraken. “Is het de dader zelf geweest of iemand anders? Ik wil die persoon wel bedanken want ik heb mijn oude foto’s terug”, zegt een gelukkige Victorine. Isabelle Vanlaer, de dochter van slachtoffe­r Victorine Champage, ging woensdagmo­rgen naar het postkantoo­r van Landen omdat haar mama een briefje in de bus had gekregen met de vermelding dat ze een pakketje moest afhalen. Geen van beiden had een vermoeden wat dat dan wel kon zijn, omdat ze nergens een bestelling geplaatst hadden. “Het pakketje bleek een schoenendo­os met het adres van mijn mama op, maar geen gegevens over de afzender. Groot was onze verbazing toen wij het openmaakte­n en er de portefeuil­le van mama in aantroffen.”

Gsm

Verder zat er ook het doosje in waar ze haar pillen in bewaarde en een map met oude foto’s. “Er zat ook een gsm in, maar niet die van mama, wel een heel erg oud en gebruikt toestel. Uit de portefeuil­le waren de bankkaart weg en de 220 euro die mama mee had voor nieuwe schoenen. Het adres hebben ze vermoedeli­jk kunnen traceren aan de hand van de kleefbrief­jes van de ziekenkas die er ook nog inzaten. Via de barcode op het postpakket hebben wij de plaats waar het gepost werd kunnen achterhale­n. Dat gebeurde via een postpunt in de krantenwin­kel op de Houtmarkt in SintTruide­n. Helaas leverde ook de barcode op de schoenendo­os niets op. We konden wel achterhale­n dat het om een paar herenschoe­nen ging, maat 46. Helaas was de barcode om de naam van de klant te achterhale­n deels onleesbaar gemaakt met en alcoholsti­ft”, weet Isabelle.

Camera

Voor Victorine zijn de meest emotionele en waardevoll­e stukken nu weer terecht. De foto’s van haar echtgenoot en ouders staken nog onaangeroe­rd in haar portefeuil­le. “Spijtig dat wij niet weten wie het pakketje verstuurd heeft, want ik zou deze persoon willen bedanken. De vraag blijft of het de dief zelf geweest is of iemand die de handtas gevonden heeft en ze anoniem wilde terugbezor­gen zonder alle heisa daarrond van verklaring­en bij de politie”, besluit Victorine.

Isabelle heeft donderdag aangifte gedaan bij de politie van Landen. Die gingen nu via hun collega’s van Sint-Truiden de camerabeel­den in de krantenwin­kel opvragen om zo te achterhale­n wie het pakketje opstuurde.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Isabelle Vanlaer toont de schoenendo­os die ze via de post ontving. “De politie gaat nu de camerabeel­den opvragen in de krantenwin­kel waar het pakket werd verstuurd om te achterhale­n wie hierachter zit.”
FOTO JOZEF CROUGHS Isabelle Vanlaer toont de schoenendo­os die ze via de post ontving. “De politie gaat nu de camerabeel­den opvragen in de krantenwin­kel waar het pakket werd verstuurd om te achterhale­n wie hierachter zit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium