Het Belang van Limburg

Ex-burgemeest­er Van De Kerckhof overleden

-

In de Sint-Sulpitiusk­erk van Diest vindt zaterdag de uitvaart plaats van Jean Van De Kerckhof, die voor de toenmalige PVV burgemeest­er was. Hij genoot ook veel bekendheid als chirurg in het ziekenhuis van Diest. Jean Van De

Kerckhof werd op 21 januari 1933 geboren in

Diest. Hij studeerde geneeskund­e aan de universite­it van Luik. In

1979 werd hij burgemeest­er van Diest in opvolging van liberaal boegbeeld Omer Vanaudenho­ve. In 1982 begon Van De Kerckhof aan zijn tweede termijn. Bij de volgende verkiezing­en werd hij opnieuw verkozen, maar de PVV verhuisde toen naar de oppositie. In 1994 was Van De Kerckhof weer kandidaat, maar dan wel op de liberale scheurlijs­t Trouw, waarvoor hij als enige werd verkozen.

In zijn periode als burgemeest­er werd het cultuurcen­trum in het begijnhof geopend en werd het rusthuis Sint-Augustinus gebouwd.

Op profession­eel vlak was Jean Van De Kerckhof meer dan vijftig jaar actief als chirurg in het toenmalige Sint-Jozefzieke­nhuis van Diest. Daarmee trad hij in de voetsporen van zijn vader en grootvader.

Jean Van De Kerckhof overleed op 25 juli. De uitvaartpl­echtigheid vindt plaats op zaterdag 29 juli om 11 uur in de Sint-Sulpitiusk­erk. Groeten kan vanaf 9 uur in het stadsmuseu­m De Hofstadt (kelder stadhuis), Grote Markt 1 in Diest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium