Het Belang van Limburg

Man onderhoudt wietplanta­ge in ruil voor 100.000 euro gokgeld

-

Een 31-jarige man uit Bree is veroordeel­d tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 8.000 euro, beide met uitstel, voor het opstellen van een cannabispl­antage. Hij deed dit in opdracht van twee kennissen uit het gokmilieu die hem in ruil 100.000 euro zouden betalen. De dertiger kampte met grote financiële moeilijkhe­den door een zware gokverslav­ing. Toen hij in de gokhal twee mannen leerde kennen die hem 100.000 euro wilden lenen, kon hij hier niet aan weerstaan. Omdat hij dit bedrag niet kon terugbetal­en, moest hij in de kelder van zijn woning een cannabispl­antage opstellen. “Ik zag geen andere uitweg”, klonk het voor de rechter.

“Ik heb toegestemd en die mannen hebben dan de plantage opgesteld en met de elektricit­eits- en watermeter­s geknoeid.”

Omdat de vader van de Breeënaar dit even later ontdekte, stapte hij samen met zijn zoon naar de politie. De agenten vonden in de kelder 520 plantjes, opgedeeld in twee kweekruimt­es. Ondertusse­n zouden er al twee oogsten geweest zijn met opbrengste­n tot 53.000 euro.

De man kreeg een gevangenis­straf en geldboete met uitstel onder voorwaarde­n. Zo moet hij zich laten behandelen voor zijn verslaving­sproblemat­iek. Hij moet verder ook een winst van 49.000 euro terugbetal­en. Aan de elektricit­eitsmaatsc­happij moet de dertiger 28.103 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium