Het Belang van Limburg

Groene Boulevard ingekleed voor Virga Jessefeest­en

-

Op 6 augustus trekt de eerste ommegang van de Virga Jessefeest­en 2017 door de Hasseltse straten. En dat begint nu ook definitief zichtbaar te worden in de binnenstad. In de rotten – versierde wijken en straten – duiken madonna’s, vallende kinderen en versiering­en uit het niets op en sinds gisteren is ook de Groene Boulevard een stukje feestelijk­er ingekleed. “Met tientallen vrijwillig­ers zijn we vanochtend vroeg aan de slag gegaan, om de bomen in te pakken met linten. Oranje, rood, bordeaux, groen. Een eigen kleur per deel van de ring. Dit is een initiatief van de stad, maar we hebben van overal helpende handen gekregen. Zeker na een oproep op Facebook”, klinkt schepen Karolien Mondelaers. Heel breed ging het vrijwillig­ersleger: van bewoners, mensen van De Wroeter, het Volkstehui­s tot bedrijven als de VDAB die langs de Boulevard actief zijn en gewoon enthousias­te sympathisa­nten. “Ik heb zelf een hele voormiddag gewerkt met Michel uit Genk, die was speciaal hiervoor afgekomen. ‘We doen alles voor Onze-Lieve-Vrouw’, noemde hij het”, aldus Mondelaers, die uiteindeli­jk het hele schepencol­lege als bijkomende assistent kreeg. “De rotten nemen de binnenstad onder handen, maar wij wilden de mensen uit de deelgemeen­ten ook de kans geven om mee te versieren. Met linten rond de bomen zorgen we tegelijker­tijd ook voor uniformite­it.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Heel wat vrijwillig­ers voelden zich gisterocht­end geroepen om de Groene Boulevard in te snoeren voor het Zevenste Jaar.
FOTO SERGE MINTEN Heel wat vrijwillig­ers voelden zich gisterocht­end geroepen om de Groene Boulevard in te snoeren voor het Zevenste Jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium