Het Belang van Limburg

Advocaat chirurge: “Moeder en dochter wilden samen uit leven stappen”

- Jens VANCAENEGH­EM

Mehrnaz D. (49), de neurochiru­rge die haar veertienja­rige dochter Eline om het leven bracht in Leuven, wilde daarna zelf uit het leven stappen. Dat zegt haar advocaat Jef Vermassen. “Moeder en dochter waren beiden depressief”, zegt hij. “Ze wilden samen uit het leven stappen, alleen is dat bij de moeder mislukt.”

LEUVEN -

Een zware depressie, mee ingegeven door de slepende ziekte die haar dochter Eline al jaren in de greep hield. Die ligt volgens advocaat Jef Vermassen aan de grondslag van het drama dat eerder deze week in Leuven plaatsvond. Mehrnaz D., een wereldverm­aarde neurochiru­rge van het UZ Leuven, bekende intussen dat ze haar tienerdoch­ter in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven bracht. Het was haar nieuwe vriend die woensdagmi­ddag rond 13 uur het levenloze lichaam van Eline vond op hun appartemen­t in de Vaartstraa­t. De man verwittigd­e de politie, die niet veel later de compleet verwarde moeder klemreed vlak bij de oprit van de E314 in Herent. Voor het meisje kwam alle hulp te laat. De hulpdienst­en konden niets anders doen dan haar overlijden vaststelle­n. Advocaat Jef Vermassen had vrijdag

Jef VERMASSEN Advocaat Mehrnaz D. een lang onderhoud met Mehrnaz D. “De dame is zeer depressief, net als haar dochter, die al jaren ziek was”, zegt hij. “Ze hadden er daarom samen over gesproken om uit het leven te stappen. Ze besliste om haar dochter te doden en vervolgens zichzelf. Maar dat laatste is mislukt. Heel tragisch, bijna niet te vatten.”

Diagnose op 7 jaar

De dame is depressief, net als haar dochter, die al jaren ziek was

Al op haar zevende zou Eline de diagnose van kanker gekregen hebben. Sindsdien onderging ze een operatie aan een hersentumo­r en verschille­nde bestraling­en. Mentaal zat ze er helemaal onderdoor. Net als haar moeder, die het fysieke en mentale leed van haar dochter niet langer kon aanzien. Dat, in combinatie met de hoge werkdruk van haar topjob en een moeilijk scheiding met de vader van Eline – een radioloog in het UZ Leuven – zouden de kortsluiti­ng in haar hoofd hebben veroorzaak­t.

Mehrnaz D. zit nu in de gevangenis van Hasselt. Dinsdag verschijnt ze voor de raadkamer die over haar verdere lot zal beslissen.

XWie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordl­ijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1­813.be

 ?? FOTO IF ?? Mehrnaz D.
FOTO IF Mehrnaz D.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium