Het Belang van Limburg

Limburgse busreizige­rs ontsnappen aan de dood bij botsing met vrachtwage­n op Duitse snelweg

-

Een gezelschap van 46 senioren dat met een bus op de terugreis was naar Hasselt na een paar dagen Zwarte Woud, is vrijdagoch­tend op een Duitse snelweg aan de dood ontsnapt. Een vrachtwage­n reed achteraan in op de Limburgse bus die in de file stond. De balans viel gelukkig mee: de gids ligt met een breuk in het ziekenhuis, twee passagiers raakten lichtgewon­d maar konden de terugreis mee verderzett­en.

HASSELT -

Vrijdagavo­nd laat kwamen de passagiers aan in Hasselt, met de schrik nog in de benen. Hun bus van Carolus-Prima Tours werd ’s morgens op de Duitse snelweg A5 langs achter aangereden door een vrachtwage­n, kort na de afrit Herbolzhei­m. “De vrachtwage­nchauffeur had wellicht de file te laat opgemerkt”, zegt Charo Steegen van Carolus-Prima Tours. “Net op het moment van de botsing stond onze gids recht in de bus om haar uitleg te geven. Zij had dan ook de ergste verwonding­en en is als enige moeten achterblij­ven in het ziekenhuis met een breuk. Twee passagiers achteraan in de bus raakten lichtgewon­d, maar zij konden de terugreis samen met hun reisgenote­n verderzett­en.” Het reisbureau ging op zoek naar een vervangbus en vond die in Duitsland. Intussen werden de passagiers opgevangen in een wegrestaur­ant op een parking in Mahlberg. “Het zijn voornameli­jk senioren uit Limburg en de Antwerpse Kempen. Ze waren een paar dagen naar het Zwarte Woud geweest. Ze waren uiteraard allemaal flink geschrokke­n”, zegt Steegen.

Omdat zowel de bus als de vrachtwage­n te zwaar gehavend waren om nog verder te rijden, moesten ze worden weggesleep­t. Dat veroorzaak­te een flinke file op de Duitse snelweg. Het verkeer moest over één rijstrook verder richting Karlsruhe.

 ?? Foto BENEDIKT SPETHER ?? In de zwaargehav­ende bus raakten drie passagiers gewond. De gids ligt nog in het ziekenhuis.
Foto BENEDIKT SPETHER In de zwaargehav­ende bus raakten drie passagiers gewond. De gids ligt nog in het ziekenhuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium