Het Belang van Limburg

“Mijn familie komt hier al vijftig jaar”

Christian (30) en Debora (24) uit Maasmechel­en in Venetië

-

VENETIË - Al vijftig jaar gaat de familie van Christian Moermans (30) uit Maasmechel­en op vakantie in het resort Union Lido, dichtbij Venetië. En dat is de plaats waar hij in april met zijn Debora (24) trouwde. Van 28 tot 30 april: drie dagen lang hebben Debora Caltabello­tta en Christian Moermans met hun naaste familie en vrienden in Italië gefeest. “Het was een droom”, zegt Debora. “Hoewel het pas april was, was het 25 graden en er scheen een stralende zon. Vrijdagavo­nd hebben we een pre weddingdin­er gehouden om al een beetje in de sfeer te komen. Zaterdag hebben we ’s ochtends ontbeten met de gasten. In de namiddag was er onze ceremonie en alle festivitei­ten. We zijn getrouwd op het resort, aan een fonteintje. Zondag was er nog een afscheidsl­unch.”

Intieme sfeer

Debora is zelf van Siciliaans­e afkomst. Maar het is de familie van Christian die al jaren kind aan huis is in Union Lido. “Mijn familie komt hier al vijftig jaar: mijn grootouder­s, mijn ouders, nu wij”, vertelt hij. “Toen Debora en ik een half jaar samen waren, heb ik haar op dit strand ten huwelijk gevraagd. Omdat Debora weer ging studeren, heeft het vier jaar geduurd voor we getrouwd zijn.”

“We wilden allebei graag in het buitenland trouwen, om de intieme sfeer”, vertelt Debora. “We wilden er enkel familie en vrienden bij, die er altijd voor ons zijn. Met ons erbij waren we met veertig. Mijn grootouder­s konden er niet bijzijn, maar met

hen zijn we uit gaan eten toen we in Maasmechel­en voor de wet zijn getrouwd.” Anderhalf jaar hebben ze het feest van hun dromen tot in de puntjes voorbereid. “Ik heb niet met een weddingpla­nner gewerkt, maar de hotelmanag­er heeft sommige zaken geregeld, zoals de bloemist en de dj. Ik heb ook het verblijf voor alle gasten geboekt. We hebben hen de keuze gegeven tussen een hotelkamer, bungalow of appartemen­t. De meeste gasten zijn met de auto naar Italië gekomen. Wij hebben het feest, het eten en het drinken betaald. De gasten het vervoer en het verblijf. We hebben ongeveer 15.000 euro uitgegeven. Als we thuis getrouwd waren, hadden we wellicht 140 in plaats van 40 gasten gehad. Dan had het voor één avond waarschijn­lijk meer gekost.”

 ??  ??
 ?? Foto DIRK DREESEN ?? Christian en Debora op het strand aan het resort waar ze trouwden, in de buurt van Venetië.
Foto DIRK DREESEN Christian en Debora op het strand aan het resort waar ze trouwden, in de buurt van Venetië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium