Het Belang van Limburg

“Feest van twee dagen”

Gregory (28) en Gerlinde (28) uit Heusden-Zolder in Fréjus

-

FRÉJUS - Zaterdagav­ond een informeel diner op het strand van Sainte Maxime, zondag het officiële trouwfeest op een Provençaal­s domein in Fréjus. Gregory Willems (28) en Gerlinde Daniëls (28) uit Heusden-Zolder zijn op 2 juli getrouwd aan de Côte d’Azur in ZuidFrankr­ijk. “Honderd gasten zijn meegekomen vanuit België”, zegt Gerlinde. “Het was een echt sprookje.” “We hebben twee dagen gefeest”, vertelt Gerlinde, die weddingpla­nner Sophie Ickmans van Art of Events inschakeld­e. “Zaterdagav­ond hebben we een strandbar afgehuurd en werden er rosé en typisch Franse hapjes geserveerd. Het was informeel, met de voetjes in het zand. Zo kwam iedereen meteen in de vakantiesf­eer. Zondag zijn we getrouwd in een typisch Provencehu­is, midden in de natuur. Om vier uur vond de ceremonie plaats, buiten tegen de helling van een berg. Het weer was perfect. Daarna volgden de receptie en het feest.” Honderd vrienden en familieled­en reisden mee naar het zuiden. “We hadden gegokt op zestig aanwezigen, maar uiteinde- lijk hebben maar twee personen afgezegd. Zelfs de oma’s zijn mee kunnen gaan. Onze oudste gast was 87. Het was super. We zijn nog een weekje daar gebleven en veel van onze gasten hebben er hun vakantie van gemaakt. Het was geen typische honeymoon, want elke avond hebben we met iemand anders afgesproke­n.”

Villa

Vooral Gregory droomde ervan om in het buitenland te trouwen. “Toen ik mijn bruidsjurk ging passen, was het mooiste kleed iets te open om in België te

trouwen. Zo was het beslist (lacht). We gaan al vijf jaar op vakantie in Fréjus. We huren dan een grote villa, samen met onze ouders. Voor ons was dit de ideale locatie. Je landt in Nice en als je op tijd boekt zijn de vluchten niet te duur. Onze gasten hebben hun vervoer zelf betaald. We hadden tien kamers op onze trouwlocat­ie en het verblijf van de hechte familie is door ons of onze ouders betaald. De prijzen in ZuidFrankr­ijk liggen wel heel hoog, dus goedkoper dan thuis was het zeker niet.”

 ?? Foto ARMANDO DIVA ?? Gerlinde en Gregory zijn begin juli getrouwd in het Zuid-Franse Fréjus.
Foto ARMANDO DIVA Gerlinde en Gregory zijn begin juli getrouwd in het Zuid-Franse Fréjus.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium