Het Belang van Limburg

Nieuwe weg en kruispunte­n bedrijvent­errein Rotem klaar

Pannenhuis na 19 jaar verlost van zwaar verkeer

- Mark DREESEN

Op de Europalaan in Dilsen en op het bedrijvent­errein Rotem zijn deze week de nieuwe kruispunte­n opengestel­d. De twee kruispunte­n leiden het zware verkeer vanaf de Boslaan in Lanklaar naar het bedrijvent­errein in Rotem. Het zware verkeer moet zo niet meer door de woonkern Pannenhuis­straat. Het verkeer tussen Opoeteren en Dilsen op de Europalaan moet nu wel voorrang verlenen aan het verkeer naar- en van het bedrijvent­errein Rotem. Het is een nieuwe verkeerssi­tuatie die sommige automobili­sten nog verrast. Precies 19 jaar nadat de bewoners van de woonkern Pannenhuis­straat in Dilsen met zwarte vlaggen aandacht vroegen om het zware verkeer uit hun woonkern te houden, is de nieuwe straat klaar. De nieuwe straat Heulentak, richting bedrijvent­errein Rotem, geeft in een bocht uit op de bestaande Europalaan. Automobili­sten die de Europalaan willen blijven volgen, moeten voorrang verlenen. Omdat het nieuwe kruispunt gelegen is in een afdaling van de Maasvallei, werden er op de Europalaan regelmatig hoge snelheden gemeten. Het nieuwe kruispunt vertraagt het verkeer.

Gelijktijd­ig met het nieuwe kruispunt Europalaan-Heulentaks­traat is ook het kruispunt Kruishoefs­traat-Heulentaks­traat opengestel­d. “Dit nieuwe kruispunt was noodzakeli­jk om een betere toegang te verkrijgen naar het bedrijvent­errein Rotem”, aldus burgemeest­er Lydia Peeters (Open Vld). Ook de nieuwe fietspaden op de helling van de brug over de Zuid-Willemsvaa­rt aan de Europalaan in Dilsen zijn in gebruik.

Door het bos

Om de nieuwe Heulentaks­traat aan te leggen is 6,5 ha bos gekapt. Langs de nieuwe straat is er ruimte voor 5 ha nieuwe industrie. “In een volgende fase worden naast het bedrijvent­errein Rotem nieuwe fietspaden aangelegd in de richting van de brug over de ZuidWillem­svaart”, zegt schepen Chretien Van De Beek (Open Vld). “De fietsers krijgen vanaf de Europalaan een nieuw fietspad door de bossen en langs de ZuidWillem­svaart. Deze nieuwe fietspaden zijn pas medio 2018 klaar. Om die reden is het kruispunt Europalaan-Heulentaks­traat aangelegd zonder fietspaden.”

Het dossier van de Pannenhuis­straat sleepte jaren aan. “We hebben vele jaren hinder gehad van vrachtwage­ns in onze straat”, zegt bewoner Jacky Sweenen. “Eindelijk is er rust in onze straat. Het kruispunt is nog maar twee dagen open en ik merk dat veel vrachtwage­ns de nieuwe route volgen, ook al staan er nog geen richtingaa­nwijzers.” De nieuwe ontsluitin­gsweg heeft 930.000 euro gekost. Daarvan heeft de stad 590.000 euro betaald.

Eindelijk is er rust in onze straat. Het kruispunt is nog maar twee dagen open en ik merk dat veel vrachtwage­ns de nieuwe route volgen

Jacky SWEENEN Bewoner Pannenhuis­straat

 ?? FOTO MMD ?? Op het nieuwe kruispunt Europalaan-Heulentaks­traat zijn geen fietspaden aangelegd. “Fietsers krijgen een aparte route door het bos”, aldus schepen Chretien Van De Beek.
FOTO MMD Op het nieuwe kruispunt Europalaan-Heulentaks­traat zijn geen fietspaden aangelegd. “Fietsers krijgen een aparte route door het bos”, aldus schepen Chretien Van De Beek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium