Het Belang van Limburg

“Blinkende oogjes bij het kampvuur”

-

Perfecte zomer? Renee: “Al vanaf het eerste leerjaar stond elke zomer in het teken van de scouts. Eerst als lid en nu al zes jaar als leiding. Het kamp is elk jaar weer iets om naar uit te kijken. We steken er heel veel moeite in. Het samen zijn, de hechte groep: het geeft zo veel voldoening.”

Franne: “De helft van mijn zomervakan­tie gaat naar het kamp. Voor degene die werken gaat hun hele verlof eraan op. Hier is het leven zo zorgeloos, niets moet. Het is wel een grote verantwoor­delijkheid en veel voorbereid­ing maar als je ‘s avonds in het licht van het kampvuur de vlaggen ziet wapperen en al die oogjes ziet blinken... echt zo gezellig, daar doe je het voor.”

Vakantieli­ef? Renee: “Nee hoor, wij zijn allebei nog vrijgezel. We zijn daar gewoon niet mee bezig. Al onze tijd gaat naar de activiteit­en. We zijn zo’n hechte groep. Ik kan me best voorstelle­n dat een lief het daar moeilijk mee zou hebben.”

Favoriete zomerse maaltijd? Franne en Renee: “Balletjes met

krieken!”

Wat zit er in je tas? Franne: “Heel veel T-shirts van de scouts, een gamel en mijn draken onesie.”

Renee: “Mijn scoutshemd: er wordt elk jaar een nieuw teken aan toegevoegd, mijn hele scoutscarr­ière staat erop. Om de één of andere reden móét ik altijd een alcoholsti­ft bij hebben. En er is misschien ook wel stiekem een mascara in mijn tas geglipt, al heb ik die nog niet gebruikt. Iedereen hier weet intussen wel hoe ik eruit zie zonder make-up.”

Guilty pleasure? Franne: “Het is een spel geworden tussen de leden om snoep binnen te smokkelen op kamp. Sommigen versturen het zelfs per post. Maar wij zijn heel gedreven om het te vinden en het vakkundig te vernietige­n: op te eten dus, haha...”

Op je bucketlist? Franne: “Ik word samen met Rune hoofdleidi­ng volgend jaar. Dat stond bovenaan mijn bucket list!”

Renee: “Ik ga meer tijd maken voor mezelf en mijn dromen, ik hoop ooit zelf T-shirts te ontwerpen. Maar de zomers bij de scouts zitten voor altijd in mijn hart.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium