Het Belang van Limburg

“Niet bezig met transfer”

-

Sander Berge wil met Genk een nieuwe stap zetten in zijn ontwikkeli­ng. “Vorig seizoen heb ik al kunnen tonen wie ik ben. Nu moet ik nog beter voor de dag komen. Eén doel is, naast het defensieve werk, me beter te integreren in het aanvalsspe­l. Kansen creëren, assists geven en zelf scoren. Op training zie ik vooruitgan­g, nu nog in de matchen.” Intussen blijven de speculatie­s over zijn toekomst aanhouden. “Genk is voor mij de beste volgende stap”, zegt Berge. “Dit is een lastige competitie, met stevige concurrent­ie. Ik ben dus niet bezig met een transfer. Is in de Spaanse pers verschenen dat ik Pozuelo gepolst heb naar het leven in Sevilla? Zet dat maar onder de noemer verzinsels.”

Albert Stuivenber­g “Ik praat wekelijks met Siebe. Ik heb niet de indruk dat hij daar onder gebukt gaat. Hij weet dat hij nog stappen moet zetten. Siebe traint goed, hij toont ambitie. Maar dit is topsport. De beste speelt.”

Voor sommige spelers is er buitenland­se interesse. Er wordt met miljoenen gegoocheld. Hoe ga je met die jongens om?

“Heel normaal. Ik weet dat er tot 31 augustus nog van alles kan gebeuren. Die spelers weten dat ook. Dus was het heel belangrijk dat we bij het vertrek van Castagne goed communicee­rden. We hebben uitgelegd waarom hij wel weg kon en ik heb de indruk dat iedereen dat snapt. Iedereen wil in een grote ploeg spelen, voor veel geld. Maar niemand is hier bij Racing Genk uitgeleerd.”

Kan je leven met de doelstelli­ng van de club? Top drie.

“Een club als Genk moet ambitie uitstralen. We zijn ons bewust van de straffe concurrent­ie. Maar daar moeten we niet naar kijken. We moeten tevreden zijn over ons eigen proces. Voor elke tegenstand­er moeten wij een moeilijk te kloppen ploeg zijn. We gaan voor het hoogst mogelijke. We kiezen daarbij voor de moeilijkst­e weg. Resultaten én dominant voetbal.”

Waasland-Beveren is het eerste obstakel.

“Zaterdag is het voor ’t echie. Waasland-Beveren heeft alles gewonnen in de voorbereid­ing. De ploeg heeft ook een nieuwe coach. Daarbuiten is er niet veel veranderd. De spelers kunnen dus op mekaar terugvalle­n. Ze nemen graag initiatief en zijn gevaarlijk bij spelhervat­tingen. Aan ons om onze wil op te leggen. Maar het wordt een strijd, daar ben ik van overtuigd.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium