Het Belang van Limburg

“Een grote eer als Luikenaar en jeugdprodu­ct”

-

Lang heeft Ricardo Sa Pinto getwijfeld over wie hij nu de aanvoerder­sband zou geven, maar vrijdag maakte hij zijn definitiev­e keuze officieel bekend: Sébastien Pocognoli. De linksback volgt Alexander Scholz op. “Ik wil aanvoerder zijn van een ploeg die wint”, zegt

Poco.

Het was in de voorbereid­ing gissen naar wie kapitein van de Rouches zou worden. De ene oefenwedst­rijd droeg Goreux de band, de andere weer Legear, Mpoku, Pocognoli of Scholz. “Ik heb veel aanvoerder­s”, herhaalt trainer Sa Pinto op de persconfer­entie de woorden die hij de voorbije weken zo vaak gebruikte. “Maar ik moest iemand kiezen en de keuze is op Poco gevallen. Het is belangrijk om iemand te hebben die altijd aanwezig is op het veld. Poco heeft de ervaring en het karakter, ik heb zo iemand nodig om de eenheid binnen de ploeg te bewaren.”

Grote eer

Pocognoli is vanzelfspr­ekend opgetogen met de verantwoor­delijkheid die zijn trainer hem toevertrou­wt. “Het is een grote eer voor mij om als Luikenaar aanvoerder te zijn van Standard, de club waar ik ben opgeleid”, zegt de ex-Rode Duivel. “Het zal niets veranderen aan mijn instelling, want die is er altijd geweest.”

Revanchege­voelens

Meteen benadrukt Poco de nieuwe dynamiek die in de Luikse kleedkamer heerst “Die twee voorbije jaren moeten we vergeten. Ik wil aanvoerder zijn van een ploeg die wint en die winnaarsme­ntaliteit is er nu. Je voelt dat een aantal jongens aast op revanche. We willen beginnen met een overwinnin­g en dan gaat het vizier pas op Genk.” De kersverse Standard-kapitein geeft aan regelmatig in gesprek te zullen gaan bij de andere ‘leiders’ van de selectie. “Goreux, Mpoku, Scholz, Legear, Gillet,... Ochoa? Hij zeker ook. Als aanvoerder van Mexico heeft hij een interessan­te visie.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? “Het mooie voetbal is voor later”, laat Ricardo Sa Pinto optekenen.
FOTO PHOTO NEWS “Het mooie voetbal is voor later”, laat Ricardo Sa Pinto optekenen.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Sébastien Pocognoli mag de Luikse aanvoerder­sband dragen.
FOTO PHOTO NEWS Sébastien Pocognoli mag de Luikse aanvoerder­sband dragen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium