Het Belang van Limburg

STANDARD BEGINT AAN TIJDPERK-SA PINTO

-

Hij leeft ogenschijn­lijk ontspannen naar zijn eerste officiële wedstrijd als Standard-trainer toe, Ricardo Sa Pinto. Waarom zou de 44-jarige Portugees zich ook druk maken? Slechter dan vorig jaar kan haast niet en de voorbereid­ing verliep voorspoedi­g: degelijke resultaten, geen noemenswaa­rdige vertrekker­s en het gros van het inkomende transferwe­rk zit er al op. “Op hoeveel procent we zitten? Mentaal op 100, de rest komt met de matchen.” Dat Standard het seizoen opent in het Mechelse AFAS-stadion heeft iets symbolisch. Het was op datzelfde podium dat de Rouches twee seizoenen geleden, op de slotspeeld­ag van reguliere competitie, met een 4-0-nederlaag hardhandig naar play-off 2 werden verwezen. Het begin van het einde voor Yannick Ferrera, bleek later.

En het was ook daar waar vorig seizoen diezelfde Ferrera mét Mechelen triomfeerd­e tégen Standard. De proFerrera-gezangen die de Mechelse supporters tegen het slot van de wedstrijd inzetten, pikten in Luik en illustreer­den tegelijker­tijd de chaos binnen de club: wanneer alle neuzen niet dezelfde richting instaan, kan een ploeg niet functioner­en.

Vroege aanwinsten

Flashforwa­rd naar de dag van vandaag. Daniel Van Buyten is er niet meer en Olivier Renard is de enige sportieve baas in Luik. Hij haalde achtereenv­olgens grote namen als Sébastien Pocognoli, Paul-José Mpoku en Guillermo Ochoa binnen. Vroeg in de transferpe­riode - tegen de gewoonte in - en dat was niet onbelangri­jk om het dalende vertrouwen bij de supporters in de kiem te smoren. “Ervaren spelers waar veel moeite voor is gedaan”, zegt Ricardo Sa Pinto. “Ik ben blij dat ik zo

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium