Het Belang van Limburg

“Verwacht heel gedreven Standard”

Portugees debuteert als coach van Rouches Achter de Kazerne

-

snel op ze kan rekenen.”

Type-elf

De Portugees kan dus vroeg rekenen op zijn type-elf. “Ik heb inderdaad elf namen in mijn hoofd”, verzekert hij. “En neen, ik zal ze je niet geven”, voegt hij er al lachend aan toe. Al herbergt de basiself van zondag amper geheimen. Sa Pinto hakte in de laatste oefenwedst­rijden al veel knopen door en liet een aantal spelers (Raman, Luchkevych) zelfs helemaal niet meer opdraven. “Toch heb ik met de volledige kern van 27 spelers getraind deze week. We gaan het nodige doen om voor enkele jongens een oplossing te zoeken (Zulte Waregem is nog steeds een optie voor Raman, nvdr.). Dergelijke situaties zijn voor niemand makkelijk en je kunt maar elf spelers opstellen.”

Hecht blok

Ricardo SA PINTO

Coach Standard Sa Pinto kan op een volledig fitte kern rekenen. “Mentaal zijn we ook 100 procent klaar ervoor. Fysiek kunnen we nog verbeteren, maar dat zal met de matchen komen. We zijn zeer gemotiveer­d en hebben alle- KV Mechelen wil na een goed seizoen doorpakken en toonde zich met Schoofs, Drazic, Kawaya en Rherras zeer actief op de transferma­rkt. “Op papier zijn we sterker dan vorig seizoen”, zegt trainer Yannick Ferrera. “Maar tussen papier en het veld is een groot verschil. Het is nu een kwestie het allemaal waar te maken.” Ferrera verwacht een heel gedreven Standard. “We hebben ze drie à vier keer gezien in voorbereid­ing. Behalve individuel­e kwaliteite­n, die ze nog meer hebben dan vorig jaar, is er meer discipline.” Nog dit: het is niet zeker of Rob Schoofs zal starten. De Truienaar kampt door een blessure vorige week nog met een achterstan­d. maal hetzelfde doel voor ogen: de drie punten tegen Mechelen. Ik weet dat het niet gemakkelij­k zal worden, want het zal er chaud zijn.”

Al meermaals gaf Sa Pinto te kennen dat hij de eerste weken vooral in blok zal spelen. De linies kort op elkaar en met Merveille Bokadi en nieuwkomer Uche Agbo twee brokken graniet in het centrum van het middenveld. “Het mooie voetbal is voor later”, klinkt het.

Offensieve weelde

Op de rechtsacht­er krijgt Goreux de voorkeur op Fai, die door interlandv­erplichtin­gen met Kameroen later aansloot. Scholz en Laifis vormen het hart van de verdedigin­g. Zij krijgen de voorkeur op Kosanovic. De Serviër wil graag andere oorden opzoeken, maar zijn overgang naar Olympiakos is (voorlopig) van de baan.

Des te indrukwekk­ender is het offensieve compartime­nt van de Luikenaars. Mpoku en een herboren Dossevi verdringen Edmilson, Ndongala en co naar de bank.

Al maanden wordt er gesproken over een vertrek van Ishak Belfodil, maar de Algerijn is er nog altijd. Voorlopig is geen enkele ploeg concreet voor Belfodil, al sturen Spartak Moskou en Hannover - eerder met hem in verband gebracht - zondag een scout naar Mechelen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium