Het Belang van Limburg

“Bij Moeskroen dankzij mijn kinderen”

Logan Bailly: van kampioen in Schotland naar gedoodverf­de degradant

- Guillaume MAEBE

Quote van keeperstra­iner Eric Deleu deze week: “Puur op talent is Logan Bailly (31) nog steeds nummer drie van België. Niets lijkt me onmogelijk: hij moet mikken op het WK 2018.” De nieuwe doelman van Moeskroen lacht om de woorden van zijn keeperstra­iner. “Ik heb hem betaald om dat te zeggen, hé.” Hem voor gek verklaren doet hij echter niet. Bailly droomt nog. Het verhaal van de terugkeer van de gewezen

van de Belgische keepersgil­de.

Golden Boy

We hebben geluk. Bailly is in zijnen goeien, heeft op elke vraag een ludieke opmerking klaar. “Of ik de vader ben van de groep? Eerder de grootvader. Het slechtste moment is uit mijn carrière? Pfff, er zijn er zo veel. Welke prijs ik wil winnen? De Gouden Schoen! “Waar ik van droom? Naar Dubai of China gaan voor het grote geld.” Ah wacht, dat laatste antwoord had wat waarheid in zich. “Iedereen wil wel zo’n avonderen

Logan BAILLY tuur meemaken, niet? Alleen moet het op het goede moment komen.”

Vergooid talent

En dat is voor Bailly niet het geval. De Golden Boy van het Belgische keepersgil­de dook een paar weken op bij godbetert Moeskroen. Bailly, doorgebrok­en bij Genk en achtvoudig internatio­nal. Nadien richting Mönchengla­dbach waar hij na een verbluffen­de start terugviel en kampte met financiële problemen door een extravagan­te levensstij­l en te veel casinobezo­ekjes. Een uitleenbeu­rt aan het Zwitserse Xamax volgde, maar draaide uit op een fiasco. Pas toen Bailly na een nieuwe passage bij Genk terechtkwa­m bij OH Leuven ging het terug de goede kant op. Twee seizoenen geleden plukte Celtic hem weg. Spelen deed hij er mede door een zware blessure amper waardoor hij zich nu moet herlancere­n bij Moeskroen, de gedoodverf­de degradatie­kandidaat. Vergooid talent, denk je dan. “C’est sur, met mijn talent had mijn cv er al beter kunnen uitzien”, zegt Bailly. “Maar het had evengoed slechter kunnen zijn. Écoutez, ik had gerust nog één, twee of tien jaar bij Leuven kunnen blijven en daar mijn carrière afsluiten, maar ik koos voor een avontuur bij Celtic. Ik speelde er bijna niet, maar betekent dat dat ik een slechte keuze gemaakt heb? Neen, het waren twee fantastisc­he jaren waarin we alles wonnen.” Waarom bleef Bailly dan niet bij de Schotse kampioen? “Deze transfer is voor 95 procent te danken aan mijn kinderen”, duidt hij. “In die twee jaar heb ik Destiny (12) en Prince (7) veel te weinig gezien. Dat is de voornaamst­e reden waarom ik terug ben gekomen. Daarvoor heb ik deze transferpe­riode buitenland­se aanbieding­en geweigerd waar ik drie keer meer kon verdienen.” 95 procent voor de kin- dus, maar wat gaf Bailly dan het finale zetje om voor Moeskroen te kiezen? “Ik zocht ook een club waar ik kon spelen. Moeskroen heeft elke thuismatch geen 60.000 fans zoals Celtic en de infrastruc­tuur is hier niet zoals Barcelona of Real Madrid. Maar moet dat? Alles is hier in orde en ik kan rustig werken aan mijn terugkeer.”

Vier uur in de wagen

Bailly kwam Moeskroen binnen met een fysieke achterstan­d. Hij had zeven weken stilgezete­n voor hij aansloot. “Ik stond te dik”, geeft Bailly toe. “Maar ik ben als een gek beginnen trainen. Vandaag (gisteren, nvdr.) doe ik drie trainingss­essies: twee in de fitness en één op het veld. Ik woon ook samen met mijn nieuwe vriendin (de Schotse exdeelneem­ster van X Factor Libby Smith, nvdr.) in Genk waardoor ik altijd de inspanning doe om elke dag vier uur in de auto te zitten. Ik wil er echt snel terug staan. We zullen zien of ik tegen Oostende al zal starten.” Om dan -zoals zijn keeperstra­iner verklaarde- opnieuw door te groeien naar de Rode Duivels? “Casteels, Proto, Gillet, Sels: er zijn na Courtois en Mignolet veel keepers die kans maken op die derde plek. Laat ik zeggen dat -en plaats dat maar tussen haakjes- die positie open is voor iedereen.”

OOSTENDE - MOESKROEN

 ?? Foto PETER MALAISE ?? Logan Bailly: “Ik stond te dik toen ik hier aankwam. Maar ik ben als een gek beginnen trainen.”
Foto PETER MALAISE Logan Bailly: “Ik stond te dik toen ik hier aankwam. Maar ik ben als een gek beginnen trainen.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium