Het Belang van Limburg

Ricciardo twee keer het snelst

Leclerc breekt record van Vandoorne

-

Finland boven in de Rally van Finland, waar de top drie bestaat uit Lappi, Latvala en Suninen. Goed nieuws voor Thierry Neuville: WK-leider Sébastien Ogier (Ford) hing al vroeg op de ochtend in de bomen. Slecht nieuws voor Neuville: hij profiteert daar amper van doordat hij zelf niet vooruit te branden is. WK-leider Ogier reed vrijdagvoo­rmiddag al vroeg in de problemen. Eerst had hij een probleem met het gaspedaal, dan brak een wiel af bij een zware landing. De Fiesta kwam tot stilstand in de bomen en de bemanning moest voor controle naar het ziekenhuis. Daar kwamen geen letsels aan het licht, maar copiloot Julien Ingrassia voelde zich vrijdagavo­nd nog steeds niet goed. Het is onzeker of het duo vandaag kan herstarten. Maar zelfs als dat lukt, zullen ze niet in de punten finishen. Een buitenkans voor Neuville om de kloof van 11 punten in de WK-stand te dichten, maar voorlopig lukt dat niet. Neuville rijdt zevende en achtste tijden en prijkt pas op de achtste plaats. De tijdsversc­hillen zijn niet zo groot en de wedstrijd is nog lang, maar als het niet betert, scoort Neuville nog geen handvol punten.

“Ik vind dat ik niet slecht rij, maar ik moet als eerste over de proeven en de tijden volgen niet. Ik kan het tempo van de anderen niet aan. Ik probeer hard te pushen en ik gebruik elke centimeter van de weg, maar de auto glijdt te veel. Ik zou toch zeker de top vijf moeten halen”, aldus Neuville.

Als Alonso een slechte dag heeft, rijdt hij nog altijd aan 98 procent. Dat is zijn grootste kwaliteit. Om hem te kloppen, moet ik alles perfect doen

Stoffel VANDOORNE Red Bull liet in de vrije trainingen vrijdag uitschijne­n dat het op de atypische Hungarorin­g kan meedingen om de zege. Stoffel Vandoorne dook telkens in de top tien en gaf niet veel toe op kopman Fernando Alonso.

Max VERSTAPPEN

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium