Het Belang van Limburg

“ALONSO DOET

Max Verstappen en Stoffel Vandoorne hebben hoge

-

Stoffel Vandoorne en Max Verstappen hopen allebei dat de GP van Hongarije zondag hun seizoen zal redden. De bochtige Hungarorin­g heeft geen rechte stukken en dus weegt hun tekort aan vermogen hier minder zwaar. Verstappen droomt stiekem van een overwinnin­g, Vandoorne van zijn eerste punten van het seizoen. Eigenlijk is het twee keer hetzelfde verhaal bij Max Verstappen en Stoffel Vandoorne: de chassis van Red Bull en McLaren zijn goed genoeg, maar de motoren van Renault en Honda blijven te mak en te broos. Allebei moeten ze het hebben van circuits waar de motor minder belangrijk is en dus biedt de atypische Hungarorin­g een buitenkans. Op papier wordt dit samen met Singapore hun beste kans om dit jaar nog voor een uitschiete­r te zorgen.

Verstappen: kans op zege?

Bij Verstappen (19) komt daar nog eens bij dat Red Bull dit weekend een belangrijk­e upgrade introducee­rt. Ploegmaat Daniel Ricciardo, vrijdag het snelst in beide vrije trainingen, sprak zelfs van een B-versie van de RB13: “Dit voelt echt aan als een andere wagen.” Verstappen was al vijf GP’s op rij op regelmaat sneller geweest dan Ricciardo, maar gisteren beet hij twee keer in het zand. Eerst was hij 7 tienden trager, dan 5. Maar dat zegt niets, belooft de Maaseikena­ar: “In de eerste sessie was de balans niet goed, maar in de tweede hebben we veel veranderd en ging het wel heel goed. Alleen moest ik mijn snelle ronde telkens afbreken wegens rode of gele vlaggen. Er kwam geen goede chrono uit, maar kijk naar de sectortijd­en, die zeggen genoeg.”

Het blijft afwachten of Verstappen zondag echt voor de tweede overwinnin­g uit zijn carrière kan bikkelen, want Mercedes heeft de

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium