Het Belang van Limburg

“Willen onze kans wagen”

Ghys en Menten prof bij Sport Vlaanderen

- Freddy VAES

Het is zeker dat Limburg volgend seizoen minstens twee nieuwe profs zal afleveren. Robbe Ghys en Milan Menten kwamen tot een overeenkom­st met Sport Vlaanderen. Officieel is het nieuws nog niet rond, omdat pas vanaf dinsdag 1 augustus contracten mogen worden getekend. Maar dat blijkt enkel een formalitei­t. Dat er voor Robbe Ghys een plaatsje bij Sport Vlaanderen was gereservee­rd is niet nieuw en natuurlijk ook niet verwonderl­ijk. Het team investeert niet alleen op de weg, maar ook op de piste. En vermits Ghys in beide discipline­s top is, was de interesse voor de Lummenaar niet verwonderl­ijk.

“Ik wilde er alleen zeker van zijn dat de ploeg niet alleen geïnteress­eerd was in mijn capaciteit­en op de piste”, vertrouwde Ghys ons toe. “Ik wil heel graag de weg en de piste blijven combineren. We zaten meteen op dezelfde golflengte, waardoor niets een overeenkom­st nog in de weg stond”, aldus Ghys die zich momenteel in de Ronde van Vlaams-Brabant voorbereid op het EK van volgende week. In die Ronde doet hij het trouwens uitstekend met donderdag winst in de tijdrit en vrijdag een tweede plaats na ploegmaat Senne Leysen.

Extra druk

Over de interesse voor Milan Menten bij Sport Vlaanderen was nog niets uitgelekt. “Nochtans waren die gesprekken ook al een tijdje aan de gang, maar ik mocht er nog niets over zeggen”, lacht Menten. “De ploeg heeft me na de Ronde van België, waar ik goed werk heb geleverd voor de nationale ploeg, voor het eerst gecontacte­erd. Niet alleen op basis van die Ronde van België. Er was ook al een scout in Brussel-Zepperen en in de Triptique Monts et Chateaux. In al die wedstrijde­n heb ik sterk gepresteer­d.”

“Ik ben echt heel blij dat ik nu al prof kan worden. Volgend jaar had ook nog gekund, maar dan was het toch wel van moeten. En dat zorgt altijd voor extra druk. Die was er dit jaar niet en zie, ik mag op een goed seizoen terugblikk­en en het is trouwens nog niet gedaan. Er komen nog een aantal mooie wedstrijde­n met volgende week al het EK waarin wij als Limburgers niet kansloos zijn.”

Kansen krijgen

Menten en Ghys hebben enkele jaren genoten van een prima opleiding bij het opleidings­team van Lotto Soudal. En nu worden ze weggepikt door Sport Vlaanderen. “Bij Lotto kunnen ze er best vrede mee nemen dat we naar Vlaanderen gaan”, verduideli­jkt Menten. “Dat zien ze liever dan naar een ander team. De samenwerki­ng is prima. En je kan trouwens niet iedereen in de ProTourplo­eg opvangen. Bovendien is Sport Vlaanderen voor ons als neoprofs de ideale ploeg om het vak te leren. We zullen er vaker dan ergens anders onze eigen kans kunnen gaan, waardoor we ons kunnen tonen aan de ProTourplo­egen. Het is aan ons om te laten zien of we nadien een stap hogerop waard zijn. Maar laten we eerst deze stap proberen te nemen”, aldus Menten die bij Vlaanderen zijn trainingsm­akker Amaury Capiot zal treffen.

Bij Sport Vlaanderen kunnen we onze eigen kans wagen, waardoor we ons kunnen tonen aan de ProTourplo­egen

Milan MENTEN

 ?? FOTO FREDDY VAES ?? “Ik ben blij dat ik nu al prof kan worden”, verduideli­jkt Menten. “Dat zorgt voor minder druk”.
FOTO FREDDY VAES “Ik ben blij dat ik nu al prof kan worden”, verduideli­jkt Menten. “Dat zorgt voor minder druk”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium